懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個case同您差唔多,又係幾個相士都話我一女一仔,其中仲係有紫微斗數添,另外一個師傅好靈既,講我既性格過去都好準,仲幫我大囡改名&小批,都批得阿囡好準確,阿囡又有多項特徵會帶細佬來(如頭髮轉,望pat pat,出生時外貌似男生等等),所以我一心諗住第二胎係仔,點知醫生話係女,仲有三條間,之後照4d & 結構性超聲波都話係女,我諗唔會錯掛,雖然自已都鐘意女多d,但學您話齋,真係好突然.

原文章由 9bb 於 07-7-31 2:36 發表
今日照左政府的結構u/s,係由個助產士做的,部機好渣,好花好黑又好曚,所以睇到曚查查,只有佢先知邊度係乜!佢話似係女,不過我地睇過三個相加埋個生仔生女圖都係話仔,所以一心諗住會係仔,所以佢話係女我地 ...

大宅

BNTYA01,

係啦, 若果唔係有相士講話我會有一個仔一個女, 呢胎照到係囡, 我都唔會覺得有任何失望. 老公本來好想有一仔一女, 開頭好驚佢會唔開心, 但係佢都接受哂 lu, 佢依家仲話2個女好過係2個仔, 況且依家d女仔叻過男仔好多, 女仔大左又會多同父母溝通, 所以我地有女其實係我地既福氣哩 .

原文章由 BNTYA01 於 07-8-1 12:50 發表
薳然媽媽、9bb,

我諗你哋最明白我心情,我同你哋一樣,我已有2個女,幫二女睇鐵板神數時,話佢会有個細佬,我臨生今胎前,問過黄大仙都話係仔,但15週幾時係李綺雯到照,話8成係女, ...

大宅

個相士好似係度兜咁喎, 佢話您媽媽有一仔一女, 咁若果依佢咁計兩個女婿=一個仔, 而您媽媽有兩個女, 條數計極都唔啱?-( , 唔好理個仔條數, 有一個女就已經錯左啦, 係咪應該係一仔兩女呀.

原文章由 TMMA 於 07-8-1 15:30 發表
我阿媽話相士話佢有仔有女.........之後原來是話佢有兩個女等如有一個仔 ....因為女婿是半邊仔,兩個女婿等如一個仔

大宅

我駝到個樣都似仔喎, 個個都話我駝仔, 我今胎d懷孕反應同上胎(係女)既反應完全相反, 中醫話會相反性別, 但我照左醫生話係女, 我諗現今既科技應該就無錯.

原文章由 Carman1112 於 07-8-1 20:13 發表
我係政府照時醫生話8成係女,不過全世界都話係仔,連我老闆搵既風水師都話我係會生仔,攪到我都唔知點,不過我下個星期會去C+ 覆診,到時睇吓知唔知道係仔定女,如果再唔 sure,我就會去照 4D。

首頁

尾頁

跳至