跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:浸信會榮光interview

其實佢地係咪已經收左一批學生呢?

男爵府

引用:我記得一個家長聽講座,另一個就同小朋友到

原帖由 hobby 於 12-02-17 發表
我記得一個家長聽講座,另一個就同小朋友到課室面試,已經唔記得問咩,但一定係基本問題,印象中老師會同小 ...
請問係group in?定逐個見?會問家長嗎?

男爵府

回覆:浸信會榮光interview

好開心!收左我個b上午班呀

男爵府

引用:奶茶小露寶+,+你覺得點解會選中你個小朋友,

原帖由 echanhl 於 12-03-29 發表
奶茶小露寶 , 你覺得點解會選中你個小朋友, 係咪當日佢表現得好好? 可否 share 一下 ? ...
當日係我老公同bb入去,我響出面睇ppt,我老公話見個老師觀察完一輪成批學生之後,見bb好識玩一d玩具,連人地個媽咪都讃我個b,個老師之後就走埋黎一直淨係觀察我bb。詳細有咩叻就唔知。完左,家長可以留低參觀,我特別同個老師傾計,希望留個印象比學校,但不是觀察我bb個老師。我個b係9月bb希望大家也有好消息!

男爵府

引用:回覆+奶茶小露寶+的帖子 我個b都收咗呀,+

原帖由 cherry17 於 12-03-29 發表
回覆 奶茶小露寶 的帖子

我個b都收咗呀, 琴日收到信, 係呢, 你知唔知佢地幾時開學呀? ...
其實幾$學費也不知道只知道好大機會直升k1,所以好開心!算係心儀了!交註冊費個日問下。之前聽趙sir d talk有推介尼間,話浸信會辦得不俗呢!希望適合我個bb啦

男爵府

引用:回覆+奶茶小露寶+的帖子 請問收到取錄信的

原帖由 plusplus 於 12-03-29 發表

請問收到取錄信的家長, 你們是否於3 月10 日面試的? 你們是否抽中上陽光寶寶計劃 ...
係呀

男爵府

引用:雖然學費比同區的學券幼稚園稍貴,但榮光學

原帖由 dragonball0301 於 12-03-29 發表
雖然學費比同區的學券幼稚園稍貴,但榮光學費已包了雜費和饍食費,換句說學校開學後就不會有其他費用要收( ...
你仔仔有無上K1呀?課程如何呢?

男爵府

引用:回覆+奶茶小露寶+的帖子 奶茶小露寶:+你

原帖由 plusplus 於 12-03-30 發表

奶茶小露寶: 你是報全日班收你小朋友上午或是你是報上午班呢? 你在陽光寶寶中是 ...
我報名個時好像剔左2樣。參加陽光寶寶純粹諗住有免費playgroup。不過當知道抽中,仲以為學校想再見下小朋友,再挑選一下。奌知上完一堂,已經收到信取錄左。但10/3那天,個校長強調playgroup同收生無關。其實,我也想知道係咪有份參加小園地既小朋友也被取錄。

男爵府

引用:回覆+奶茶小露寶+的帖子 interview+嗰日派

原帖由 cherry17 於 12-03-30 發表

interview 嗰日派咗張紙, 半日係$23xx, 全日好似$47xx我今日個星期6去交留位費呀, ...
封信寫一至五,星期六好似唔辦公w0。

男爵府

引用:我打過去問,話校長會逐個睇,所以需時,但

原帖由 raindroponroses 於 12-04-02 發表
我打過去問,話校長會逐個睇,所以需時,但唔收就唔會有信
校長逐個睇d咩呢?

首頁

尾頁

跳至