自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

angelymama 發表於 11-9-25 01:25
強烈要求劉江華及民主黨於立法會動議強烈譴責影響社會安寧的暴力行為
呢D咪叫暴力囉, 點解你地又會讚好? 雙重標準 ...

yes. 唔鍾意人民力量/社民連, 但打人始終係唔啱.

擲狗餅, bk 媽咪都好大反應, 今次...

km1357  BK都好多人雙重標準, 真係對事對人, 呢頭鬧人黃狗掟蕉, 呢頭又贊人打得好?  發表於 11-9-25 21:24

伯爵府

angelymama 發表於 11-9-25 01:44
成班阿叔阿伯, 上星期日已經圍任生, 後來嫻姐來佢地先散, 今日又黎, 不過班耆英熟路, 走得好快, 只係拉咗個 ...

如果真係, 班阿叔阿伯抵拉...

伯爵府

Timgen 發表於 11-9-25 01:39
知自己輸硬!
嚟個"陳水扁槍擊案"翻版!:
我估任生唔會咁蠢, e+ 有片, 好容易拉到人.

如果係夾埋, 一定穿煲...

伯爵府

thinkpanda 發表於 11-9-25 03:50
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4204262

"而家d人係咪嚴個社會唔夠亂"

只是覺得如果真是建制派的人打任生, 真係死蠢.

蛇筵/海鮮餐/旅行 + 抹黑公民黨 + 泛民內訌, 區議會 sure win 咖喇...

伯爵府

toto8 發表於 11-9-25 11:06
哈哈,呢d咪係社民連同人民力量所種既惡果囉,係佢地一次又一次真人示範點樣使用暴力架,人地而家都係學佢 ...
假如我仔仔比人打, 我會去報警. 如果佢學人使用暴力, 我會好 lau / 反省自己的家教.

how about u, please ?

伯爵府

mrsright 發表於 11-9-25 20:50
其實我睇呢個post, 真係幾可悲, 好似返去以前六七十年代咁

我地一方面話社民/八十後用暴力, 我地要保持理 ...

但我覺得係唔應該好似早前咁被人掟野, 同埋班人衝擊班保安...

說得好!!!

如果bk 媽咪理性 d, ( 唔係 5 毛/打手), 可以輕易看到嚴重性差得遠.

社民連/人民力量 係 掟下蕉/狗餅/t-shirt/飯, 唔會做成嚴重損傷; 任生係比人追打. 任生對輪椅客, 唔還手, 其實值得讚許...

伯爵府

toto8 發表於 11-9-26 06:09
冇錯我都係,所以我自己同我d屋企人都好小心我地所做既一切,唔會做d教壞細路既野。而家社會有人做d暴力野令到第二d人有樣學樣,咁怪責學人嗰個既同時係咪都應該諗吓呢個風氣係邊d人帶起嚟呢?如果佢地自己唔停止暴力示威,呢種風氣只會繼續漫延下去,咁你覺得學人嗰個責任大d定係教人嗰個呢, please...

學人嗰個 (如果是成年人) 責任大d ? 定係教人嗰個 ? - 都有責任.

如前所言, 仔仔學人使用暴力, 我會好 lau / 反省自己的家教.
點解 "我自己同我d屋企人都好小心我地所做既一切,唔會做d教壞細路既野。而家社會有人做d暴力野, 都會令到仔仔有樣學樣." ?
點解 暴力示威的影響力, 會大過我地兩夫婦 (與仔仔長期相處) ?

教育兒女, 我會求諸己身, 唔係靜係話他人/社會 教壞佢...

首頁

尾頁

跳至