跳至

首頁

尾頁

子爵府

我塊面出左一摓紅色, 好似甩皮, 唔痕唔痛, 好似敏感, 但我又唔敢搽藥膏.

原帖由 js7081 於 10-2-24 11:11 發表
我今個week開始發覺自己勁眼瞓, 好似瞓極都吾夠, 好彩番埋呢個week就放產假, 同埋依家跟緊嘅嘢都交晒俾人follow, 所以其實番工都無嘢做~~~

同埋依家宮縮個次數好似密咗, especially係早上, 但係我就仍然行動自如, ...

子爵府

唔知呢, 就算平, 都唔去啦... 一來買齊晒, 二來個肚好大行唔到街, 就生得唔想操勞.

原帖由 Edithsze 於 10-2-24 12:20 發表
吉之島有bb用品展 ~ 26/2 ~ 10/3, 唔知今次平唔平呢?

子爵府

報喜

我早幾日生左啦! BB重6磅幾, 母子平安!

其他媽媽加油呀!

子爵府

多謝大家關心!

我係開刀生架, 過程很順利很快, 傷口仲有少少痛. 而家開始上奶, 個胸一夜之間好似石頭咁硬, 好痛, 會滴D奶水出來, BB雖然肯啜, 但都啜到攰, 啜啜下瞓左... 希望佢肯KEEP住啜啦, 我好想埋身餵.

子爵府

我用PIGEON, 未試過漏, 唔知係唔係我少奶呢? 我每日夜晚補2-3餐奶粉, 其餘埋身/PUMP. 每2-3個鐘PUMP一次, 大約PUMP到60ML, 算唔算少呢?

原帖由 tiggerkitty 於 10-4-11 23:29 發表
有餵人奶的阿媽,晚上瞓時,用咩墊胸,以免一床都係呢?

子爵府

嘩, 好耐無上來... TIGGERKITTY你個囝好得意呀!

原帖由 tiggerkitty 於 10-6-7 18:55 發表
thank you
佢一出世就好多頭髮,重係自動蛋撻頭
可能重係D毛毛,所以鬈鬈地
下次等我幫佢影張靚仔相先

子爵府

口水癬係點架? 我個囝都成日流口水, 成件衫領都濕晒.

原帖由 tiggerkitty 於 10-6-12 08:31 發表
happymama & raudi
佢依家冇咁靚仔啦,開始有口水癬,可憐

首頁

尾頁

跳至