自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

shareen1109 發表於 24-3-30 10:09
講得好!!
鍾意返鄉下嗰班永遠都冇人講

而家喺bk,一講返大6好似變左原罪咁
我係鐘意返大6架,但又未至於個個星期/月上去,亦未至於使費好平,但就算食既唔平,起碼我洗得開心先啦,食物種類選擇多,服務好,試左唔買唔會比人黑面。

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

gruntel 發表於 24-3-30 11:15
最煩人道德綁架,
想係邊度吃就邊度吃,
餐廳又貴又難吃又黑面仲要盲撐,

水晶宮

teresayan07 發表於 24-3-30 11:26
香港人幾時都咁鐘意外遊架啦
以前逄長假都大把人外遊
疫情前我公司啲後生同事仲成日即興快閃日韓台

因為重有香港人自命清高,永遠高人地一等。永遠都係外國月亮圓d咁
即係返大6食野,平既驚會死食佢地,貴既又話消費重貴過香港點解要上去,就嚟吸啖空氣都驚有毒。
但去日本又唔驚幅射既

水晶宮

teresayan07 發表於 24-3-30 12:06
香港人只會覺得自己高內地人一等
對住鬼佬就會死狗咁

唔使講咁白啦,明既就明

水晶宮

shareen1109 發表於 24-3-30 12:39
唔使理人講咁多,講真我上去飲飲食食唔算覺得好平,有時食得貴過香港㖭,但我覺得值得的,服務、環境、食 ...

係架,應洗則洗,就算喺香港,我都無特登消費多d或少d,按自己須要來。講真,消費從來都係睇質素同服務架啦,邊度好咪去邊度囉。就算北上,如果去左d性價比差既餐廳,我一樣會去點評寫食評比負評,下次唔會再幫襯。遇到好既亦會讚。其實北上除左食好野,另一原因係玩既野有好多好集中。就算靚景亦唔少,櫻花唔係得日本先有,內地都有

水晶宮

DoReMi媽媽 發表於 24-3-30 14:57
啱吖,我唔明點解要道德綁架影響大家嘅消費模式,大家按自己習慣喜好去消費,尊重別人的選擇,哩啲就係自 ...

無錯,我都唔明有乜好嘈,我都唔會嘈其他人去左日韓台星馬越旅行唔留港,亦唔會嘈留港果d點解唔北上,人人選擇唔同,消費模式唔同,比左錢想得到既服務都唔同,跟本唔須要比較囉。

DoReMi媽媽    發表於 24-3-30 15:16

水晶宮

ckl38 發表於 24-3-31 10:28
長沙灣商場有一鞋鋪,試鞋要先交50蚊按金,如買鞋可扣減鞋價,試唔啱就要當比試鞋費。 ...

癡孖筋嗎 呢d鋪早執早著

水晶宮

乖寶寶布布 發表於 24-3-31 11:02
整個伏店關注組,仲淒涼,日日畀人昆畀人黑面,支持大眾點評係香港普及化,提高下店舖待客水平
...

點評都好多打手的

水晶宮

SandyKL 發表於 24-3-31 12:09
呢位仁兄講出重點來。

說出重點來

水晶宮

agnesbee 發表於 24-3-31 15:58
點評好假咖,好多時啲侍應半迫半氹要你即寫好評,我一般唔太差都會求其寫兩句,真係唔得嗰啲我會拒絕
...

所以我一般唔睇好評,只睇負評

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊