跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

原帖由 akiwg 於 09-4-26 23:52 發表
我個仔比家姐仔lucky, 因為到現時還托賴可以全人奶, 只會在晚上睡前,半夜& 早上埋身啜幾下.一邊食,一邊泵, lunch & before 放工各泵一次

自從復活節假期全埋身餵後,我個仔唔肯再食奶粉,一D都唔食,一日只食兩餐粥,之後等我放工,睡前,半夜及早上埋身食,我以前返工會泵奶,而家冇再泵,諗往食到自然冇,依家佢靠哂我,都唔知點算好!

別墅

好媽媽勳章

原帖由 Imagist 於 09-5-1 00:38 發表
大家諗住會餵到幾耐? 我希望餵到返N1!

我諗住餵到佢自己唔食為止,我大女6個月冇再食la,因為已經冇乜奶,同埋諗住要第二個,就順其自然la,但係個仔越食就越想食。由上星期開始,瞓覺前完全唔肯食奶粉,所以一晚要食2至3次人奶,我第二朝又要6點半起身返工,成晚好似冇瞓過覺咁!不過阿仔每次食奶前會圍抱住我,然後攪我d衫鈕,伏在我身上發出「咪咪」嘅聲音,好似好需要我咁,食奶時有時會攬住我條腰,嗰種感覺好溫馨,好似十幾年前啱啱識我老公同佢拍拖咁,就係咁我就一路比佢食囉 。阿仔依家肥肥白白,我就殘到不似人形!

別墅

好媽媽勳章

剛剛來了一次M,M前同期間奶量急降,M完又正常返.你地係未一樣?

別墅

好媽媽勳章

回覆 26# Imagist 的文章

I'll try,thanks!

別墅

好媽媽勳章

Thanks!

別墅

好媽媽勳章

自從阿仔唔食奶粉後,我就做咗一個月全人奶媽,一心諗住餵得幾耐得幾耐。响上星期日,我去了沙田玩具反X城,當時有個counter做緊奶粉promotion,當阿姐知道我仲餵緊人奶,佢就好似專家咁話:「快d同佢戒人奶啦,d人奶已經唔夠營養啦!」佢仲重覆咁講咗兩次。我當時覺得好難為情,之後佢比咗幾包sample我。我聽完佢講後,直到今日仍然好唔開心,好介懷佢嗰兩句話。係咪一歲後嘅人奶真係冇營養?我好後悔冇問佢,點解要快d同佢戒人奶,食人奶有咩問題姐?

別墅

好媽媽勳章

Thank you 各位!大家繼續努力!

首頁

尾頁

跳至