跳至

首頁

尾頁

複式洋房

買Fun with words....有書枱送....

原帖由 大粉豬 於 10-8-10 23:49 發表
我都係喺BB展買咗套super系列,呢個星期五收貨,好緊張呢... 係呢,除咗個書櫃,你地仲有無其他贈品呀??

複式洋房

喂喂~~你套野今日送黎喇~~收貨呀))))))))))哈哈!!!

原帖由 大粉豬 於 10-8-10 23:49 發表
我都係喺BB展買咗套super系列,呢個星期五收貨,好緊張呢... 係呢,除咗個書櫃,你地仲有無其他贈品呀??

複式洋房

慢慢黎...我初初都一舊雲.....跟住用下用下...就成為習慣架喇.....我個仔用左5個月....我覺得"好得
"....成日跟住唱跟住做動作~~好攪笑!!!

原帖由 大粉豬 於 10-8-17 00:11 發表

暫時BB好似唔係好like,睇DVD時睇睇下又會喊兩嘢,唔知係咪因為係真人示範,所以唔like呢?? 另外佢對"碌咭機"又無興趣,我諗可能要啲時間習慣啩...
仲有個教學顧問講咗好多嘢,足足講咗2個幾鐘,但係我都係聽到一舊雲?? 所以 ...

複式洋房

peony 你好嗎 ? 我地做個朋友...有時哩D野...要大家支持下架...KEEP 住個進度呀...如果唔係好易放棄架~~我有D FD 都放棄左呀~~你小朋友幾大呀??

原帖由 peony_so_hk 於 10-8-17 14:25 發表

反而我個女 like 睇play along ,多過sing along,佢like睇真人多過卡通人物!!
我個女對"碌咭機"非常有興趣,不過為對啲咭就冇乜反應,我用咗1 1/2月,希 望keep住用會有效喇!!

大粉豬!!你都要加油呀!!! ...

複式洋房

我個仔21個月, 個女8個月~~用左5個月~~
個仔好勁呀~~識好多個字...同識唱ABC SONG呀

原帖由 peony_so_hk 於 10-8-17 17:07 發表

好呀!!
我B女8個月大!!
雖然我個女只係用咗1個半月,未見到成效,但係我個女同工人姐姐關係就明顯好咗,以前日頭我返咗工,工人同我個女,靜係你眼望我眼,浪費咗好多時間,而家有呢套教材,我可以安排工人開cd比BB聽,我放 ...

複式洋房

亞女就仲未識唱~~哈哈!! 每次開親機佢都好專注咁睇...我都覺得佢地...鐘意睇PLAY ALONG多D....有野玩嘛....哈哈!!

原帖由 大粉豬 於 10-8-18 23:31 發表

咁阿女學成點? 我個女又係8個月,但只剛剛開始用,暫時佢好似無興趣咁,唔知點先可以引佢睇呢??

複式洋房

PEONY ~~佢地有冇送ZIPPY 比你呀? 我個女好鍾意BUNNY呀~~你個囡囡對邊D野有反應呀!!

複式洋房

係呀~~我個女而家都識拍手呀...真係好開心呀~~

複式洋房

你好呀~~你用左幾識呀~做個FD 呀~~大家交流下呀~~

原帖由 waimantaoqq 於 10-9-21 16:59 發表
好開心呀!!!我昨日如常同阿囡碌卡,我一拎起clap個張,阿囡就拍手,佢一路睇住我碌,一路拍手~我開頭以為佢撞手神啦,點知我再過幾張卡之後,再拎張clap出嚟,佢一見到又拍手!!原來佢真係認得架!!!各位媽咪,千祈唔好覺得bb ...

複式洋房

其實有個時間表既...唔同時間就用唔同既野...成為生活既一部份....

我同左半年, 個仔就好大回響, 因為佢而家係23個月, 個女呢就10個月喇...仲未識講野...未知...不過佢對d玩具同dvd,好有反應...

複式洋房

我用左7個月喇~~

原帖由 waimantaoqq 於 10-10-7 14:23 發表
hihi~唔好意思,咁遲先reply你,早前妹妹wedding,好忙啊~
我用左兩個月左右啦,不過其實我都懶的,有時都唔係日日同佢玩,不過我要姐姐下午play d歌仔,同sing along比佢,等佢唔好浪費時間,夜晚我有時間就會同佢再'look'卡 ...

複式洋房

那~我個女呢...仲未識講野...都係齋睇...拍下手...笑下...都投入既...我個仔就勁喇...成首abc song 都識唱喇..我個仔16個月開始睇到而家23個月...當佢地識野....就講哂出黎...我個仔識既野..仲多個我...

複式洋房

noddy 唔好用咩?

複式洋房

FOREVER FRIEND : 你大女幾大呀...佢係唔係用先架~~

複式洋房

vkbb 你係唔係買左喇~~開始用未呀~~

複式洋房

我個女係4個月就用....而家1歲..其實11:00到睇SING ALONG, 5:00到睇PLAY ALONG

佢地好鍾意哩套野...我個仔2歲...而家直頭自己揀想睇個隻...亞女好鍾意BUNNY...見到佢就笑架喇...佢地好攪笑...睇極都好似唔厭個喎~~

複式洋房

FT MAMA ~~得閒大家分享下呀...用哩套野..要好有恆心架..大家加油呀...

老實講...我個仔係最明顯既...佢16個開始用....我諗用左3個月到喇..A-Z已經到認到...不過D 2個音個D字呢...講得唔好..如W, R...而過多2個月..ABC SONG 已經識唱喇.....同1-10都識哂喇...

而家BB..1歲個D朋友..唔好以為未有成績覺得唔得...佢地而家入緊腦..因佢地未識講野...如果佢地一開始講野呢..就即時見效...就好似我個仔咁...我自己都唔相信..佢識咁多個生字...有D 我自己都唔記得..佢竟然記得....真係誇張呀~~

複式洋房

係架...初初時好時壞架.....總知要照個時間表做...唔好放放棄....大家努力!!!

我見到我個仔既變化..真係好興奮...佢而家成日扮MR.STRONGMAN....響屋企見到咩就舉起...扮大力士...好攪笑!!! 又成日攞D 書出黎同我講...要讀書書...幾好呀!! 而家用左9個月....真係值架....而家仲有好多野未用....不過我地要同佢地同步而行....我比咩佢地..佢地就吸收咩架...加油呀大家!!

首頁

尾頁

跳至