親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:wifi-egg

我去日本,初初都打算租wifi蛋,但我去11日,我見好多寫80元一日起,如果11日,租蛋就已經差不多900元,又要去拿機還機,不見左又要賠

後尾我上網搵到有pocket wifi router賣,4**, 再去中國聯通買張card, 248加埋都是800元左右,隻蛋還可以留返下次去旅行用

公爵府

引用:Quote:CrabPincers 發表於 14-7-17 08:00

原帖由 shirleyng817 於 14-07-17 發表
呢個方法都幾好喎,隻router係邊到買?係咪去邊到(例如:日本,韓國,泰國,台灣等地)都可以用到? ...
你上yahoo search pocket wifi router, 我自己懶就去灣仔買,佢入張data card就用到,我在屋企用自己電話卡試過,都ok

公爵府

引用:Quote:CrabPincers 發表於 14-7-17 08:00

原帖由 shirleyng817 於 14-07-17 發表
呢個方法都幾好喎,隻router係邊到買?係咪去邊到(例如:日本,韓國,泰國,台灣等地)都可以用到? ...
係yahoo拍賣

公爵府

引用:Quote:CrabPincers 發表於 14-7-17 10:29

係咪$500內就買到?
好多款,有貴有平的,貴的千幾都有-:我就買將舊水

公爵府

引用:其實唔買 router 到得, android 機本身可

原帖由 dorchiu 於 14-07-20 發表
其實唔買 router 到得, android 機本身可以share wifi 比其他手機,我次次去旅行都係咁用,不過部電話好快 ...
問題就是部手機快無電加收不到電話

首頁

尾頁

跳至