婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

花膠係對大肚婆好嫁~
不過唔好食咁多, 因為依家d海水好污染, 花膠水銀含量都好高, 一星期一次好啦~

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 Anntang 於 10-4-22 12:20 發表
唔知真唔真, 有人話而加海洋被污染, 大魚都積聚左唔少重金屬, 尤其內臟, 所以大肚婆唔好食咁多花膠
.

我睇d親子雜誌係咁講嫁!!!
唔止大肚婆唔好食咁多花膠呀... 小朋友都唔好食咁多魚, 由其係大魚tim!!!! 話小朋友一星期唔好食多過三餐既魚wo~

水晶宮

原帖由 奇利媽媽 於 10-4-28 18:27 發表
我99知道我食過一次花膠,又係叫我吾好食,話難生同埋第時生完好難補。上網睇好多mama都有食,到底食吾食得??

生完好難補呀....?! 唔知關唔關事...
我生第一胎果時無食花膠, 我係乜都食唔落, 見到花膠都想 , 生完無補過, 不過身體好好~
生第二胎就食左好多花膠, 生完都有補身, 不過到依家個身體都好差, 個個月都最少病一次....
兩胎都好好易生!!!

首頁

尾頁

跳至