跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

今日終於派左花苗啦
但係依家先派, 呢個比賽3月就完, 到時點都未開花啦......

2011年1月11日, 岩岩返黎, 花苗已經有4片葉, 仲有5片小葉出緊:loveliness:

2011年1月24日, 已經有10片葉啦
但係有兩片有少少"火農"左咁, 應該係片太近泥土, 淋水既時候唔小心淋到....:(

2011年2月7日, 得番4片大葉, 仲有2片小葉出緊, 計埋6片葉......:(
其實係因為發現原來有兩棵苗, 細既發現既時候已經唔得啦... 所以放棄佢為保住個大:loveliness:

2月21日, 6片葉, 中間已經又開始出緊2片, 下一層既桱都見到4片出緊

3月8日, 之前明明好靚仔, 點知執野時唔小心放近左暖氣, 就咁又要剪多3片葉.....:-(.

3月22日, 明明生得好平均, 依家好似唔見左d野咁:cry:

4月6日, 最近天氣都好好, 又暖, 桐桐大得好快, 已經11片葉啦{:1_1:}

4月18日, 葉就好多好密啦, 但係好似唔高咁既...
5月就要交返學校啦.... 睇黎都開唔到花架啦

召藥師  加油~  發表於 11-5-25 16:50

首頁

尾頁

跳至