嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 外星人22 於 10-10-28 20:24 發表
我都有同樣問題.
bb用咗4個月乳膠奶咀, 食到扁晒, 唸住換矽膠, 唔知係咪太硬(steam咗好多次), 飲唔到, 狂喊, 唸住去大圍買番啲乳膠奶咀, 先知唔再出. 最後買咗新款 "特柔軟螺旋奶咀", 但吸啜方法好似有啲唔同, bb又 ...

我咪又係, 想去配返一set (3個) 乳膠咀, 點知佢地話唔出, 之後我又係買左"特柔軟螺旋奶咀" --> 真係把鬼... 仲衰過矽膠咀, 仲難吮... ( 我一次過買左6個添... 另外, 我手上仲有一盒全新乳膠奶咀3個, 都唔知點算 ??? ) 如果有人有興趣, 我可以平讓的.

1, 矽膠咀 -- 6 個 ( 99% 新)
2, "特柔軟螺旋奶咀" -- 6 個 (99.9% 新)
3, 乳膠奶咀 -- 3 個(全新, 粉紅色盒)

*有興趣就pm 我啦...

大宅

原帖由 PrettyBear 於 10-11-9 14:57 發表
各位媽媽, 我想同囡囡試下chuchu奶嘴,但唔可以滴 d 奶落手背試水溫, 究竟有無方法破解呢

chu chu 有張温度紙可以貼係個奶樽度, 這張貼紙話可以反覆貼百幾次, 但我用過幾次後都無用. (佢可以顯示温度是否合適的. ) 但是, 當你沖多幾次奶, 便會知度温度, 根本唔需要的.

大宅

原帖由 PrettyBear 於 10-11-10 09:41 發表
張溫度紙是否隨樽附送? 因我的冰人奶是要座熱來飲的,所以要知溫度。

你若是有興趣, 我送我個張比你, 你PM 個地址比我, 我有空就同你寄出啦... ( 因為我現時都無用.. 我只用過2 ~ 3次咋. )

首頁

尾頁

跳至