美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

hi,

May I know how much per set, if I brought it to do it diy, including roller, thanks

cyma

大宅

好媽媽勳章

原帖由 emilykawaii 於 09-5-25 17:48 發表
呢個網有曬針同精華嘅代理電話,你可以打去問邊到有得買http://www.kitsonmed.com/
仲有一個係美國可參考http://www.microneedle.com/main/catalog.html?&Vl=1&Tp=2

Hi, emily,

May I know how much per set including the roller from the beauty salon, thanks a lot

cyma

大宅

好媽媽勳章

原帖由 emilykawaii 於 09-5-27 18:26 發表
你有無塗痳醉膏?我第一次做無塗我覺得好痛,由其係人中位同鼻痛到標淚水,跟住頂唔順要買痲醉搽,第2次look搽咗就無咁痛喇~

May I know how much per set including the roller , thanks very much!

cyma

大宅

好媽媽勳章

原帖由 emilykawaii 於 09-5-28 11:55 發表
我本來都想買BIO-A serum精華不過佢無散買,後來買咗韓國Tssoult 3S-MTS藥水,你做咗效果點呀?

我向美容院訂了一套Biotech roller, 5支Bio-A seum,5支Bio c-serum,5片Eco2 mask, 明天取貨,好緊張呀,終於可去臉上跟除我多年的毛孔....另想問再擦Retin A司以嗎?謝
cyma

大宅

好媽媽勳章

原帖由 chingching03 於 09-5-28 23:31 發表

cyma
你係美容院訂咗咁多野, 貴唔貴? 可否pm 我價錢??
thx

Coz I have to order full set, pls check pm the price to you

cyma

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kk32 於 09-5-29 02:00 發表
cyma
可否pm 我價錢呢? thx

其實呢個Topic 真係資料已經好豐富(雖然我只睇一半),大家睇晒咁多頁紙,自然會明白所有;希望大家唔好留這要求pm 來pm 去,以免大好一個分享topic 變灌水pm。多謝合作!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 emilykawaii 於 09-5-29 20:59 發表
搽到吸收為止唔駛抹,等20分鐘就開始roll.
揾到個blog參考吓 http://hk.myblog.yahoo.com/jw!INgbEpeBBRK5kf8ylAegQg--/article?mid=2125

Hi, Emilykawaii,
我訂的便是這套了,另美容師話有另一牌子Ti-Roller.句以做10次,但價錢同Biotech差不多,但Biotech只司做5次,唔知效果有什麼分別,如差不多,我用完5次後,會轉訂.另外karenlai說她的Roller可用8個月,為何美容師話只可用10次?我今晚會試,因為karenlai話之後不可濕水.我打算冲完涼做後再擦Eco2 mask,便睡啦,希望明早靚靚,不要太紅太腫,我用0.5mm..
另想問我買不列0.025%的Retin A,司以用0.05%的Retin A嗎?因為我實太多面油,希望再加強收油效果,謝謝

cyma

大宅

好媽媽勳章

我昨晚第一次自己做,用0.5mm,感覺真有點痛,可能皮薄,今日己沒紅,那Eco2 mask真好用,可惜真係貴,如不是日日用,效果–定靚...
cyma

大宅

好媽媽勳章

Hi, Emilykawaii,
另想問我買不列0.025%的Retin A,司以用0.05%的Retin A嗎?因為我實太多面油,希望再加強收油效果,謝謝

cyma

大宅

好媽媽勳章

原帖由 karenlai 於 09-6-1 14:22 發表

Yes, 晚晚roll!

Hi, Karenlai,
想請教支Roller是否只司用10次,抑或美容師推銷手法...因為D精華好貴,你每日roll...咁樣,我已做了一次,只覺鼻上毛孔略細了一些,反而面豬不覺,另想問我司用0.05%Retin A 擦嗎?已沒有0.025%出了..謝你的分享

cyma

大宅

好媽媽勳章

Dear all,

好啦,司以公開.不用pm來pm去,.我的set裝是Biotech的牌子,有一個roller,5 樽bio A seum(司選BIo heal), 5樽bio C seum,5 片Eco2 mask,我買hk$2880,原價她賣hk$3250,如果我幫朋友拿要hk$3000,我只是用家,不是專家,美容師亦建議我試完Biotech司試另一牌子3s什麼精華,差不多價錢,司以做10樽精華素(安瓶),
我亦會下次考慮下
cyma

大宅

好媽媽勳章

原帖由 bbhoneymoon 於 09-6-5 14:59 發表

自己知自己係咪賣家啦...

如果我係賣家,我之前唔會pm你取price list, 不過不知為何你被block了,honeymoonbb,而家又叫bbhoneymoon,本來還想透過你問Dr roller的價錢....

cyma

大宅

好媽媽勳章

原帖由 colada 於 09-6-5 16:07 發表
我都見到呢SET喎,係YAHOO拍賣果度買架?
你開始用未呀??效果如何?

我做了,我用0.05mm,司能皮薄,覺得幾痛,只覺鼻的毛孔略細了一點,面豬不很覺,唔知係咪我不敢大力.另我買不到karenlai她介紹的Retin A, 我用了另一隻藥房介紹的Acure gel,是第三代A酸,好似出油少了,我是用完mask之後擦,但亦有其他人話做微針後要擦酸,唉,我只想快D毛孔細D,未生bb前我的皮虜ok的,而家油光滿面...
cyma

大宅

好媽媽勳章

原帖由 karenlai 於 09-6-5 16:29 發表

I never heard of the brand of Biotech. Where is it made?

I personal consider the best Vitamin C products is from Cellex-C & Vivier.

For anti-aging, also take a look at product with Copper-Peptides ...

http://www.bio-labscience.com/ch/serum_cn.html
就係呢set呀
cyma

大宅

好媽媽勳章

原帖由 karenlai 於 09-6-5 16:52 發表

Website 沒有說它哪里做?

雖然我是香港人,但 prefer 從美國或歐洲買 skincare。

我有一個朋友在巴黎,我見了她如何mix 材料給她的中國客戶(skincare),相當可怕! ...

hi,karenlai
多謝你呢個topic,讓我學懂如何diy,以前常去美容院,而家起碼敢自己做微針,你常說自己年紀大,但你識咁多方法,一定keep得好好,我生完第=個bb後,頓覺皮虜鬆了許多,面油多了許多.常被人話似40歲,其實得3x歲,唉..所以想問obagi的產品是否在網上買,安全嗎?謝你耐心教導
cyma

首頁

尾頁

跳至