夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 美瑩 於 09-10-12 12:01 發表
各樓主你哋好!未來日子希望是睛天,可能今天天灰灰,心情也灰灰,

這幾天睇左好多唔開心POST,好多C6同第三者的X事,个心好難過,人類点解自私到恐怖面目,還可以開心生活,使其它人在痛苦中,惡報点解要身邊人先受 ...

每次看完妳講妳個囡,我都有心痛嘅感覺.但妳不要放棄妳個囡,而家她嘅經歷,可能會影響佢一生,如果你有須要幫忙,你可PM我.加油.

複式洋房

原帖由 scarlett.k 於 09-10-14 23:54 發表
為何男人大部份都是自私自利?唔喜歡我,當初便不要追求我,不要娶我,娶了之後,生了孩子,便完全忘記婚姻的承諾,望見外面的女人,便把家中替他捱了十幾二十年的妻子忘得一乾二淨。自己沒法做個好丈夫,為何要和我結婚,誤我一生?四十多 ...

100% agree. 因你說的,好像是我的寫照一樣.mouth:

複式洋房

原帖由 veronica0731 於 09-10-20 21:49 發表
美瑩,
早期,我都覺個心好實,好似有股悶氣壓住個心,而家就好少少咁多多啦!有時一講到傷心處,D眼淚就係咁彪!
但因近期開始要番學,又要溫書,所以個情緒就比較平靜,但始終,都覺有D嘢好似屈係個心到,
有時都覺忙有忙好,最 ...

我都希望能夠有日做到你這過境界, 因我唔想聽到29嘅電話,便將家居電話加上密碼鎖. 唔想聽到唔閞心嘢.

至於美塋,請不要再打囡囡,你今天對佢好與壞,你知唔知佢係可以記妳一世的,我講個朋友嘅例子俾妳知.她自從同佢c6離婚後,佢以為自己可以同對仔女過單親生活應該唔難,但後來佢c6停止咗給膳養費,佢便要出來工作,仲係兩份工,人已好倦,又要母兼父職,所以遇到難敎時,便會打,她都控制唔到自己,久而久之,佢對仔女對佢好反感,一到十六歲便走了出去,直到這兩三年對仔女已差不多廿幾歲才開始同我朋友接觸,但仍然時常同佢哋d朋友講佢呀媽成日因亞爸唔係度就打佢哋,所以我朋友現在要比人要付出雙倍努力,才可攪好大家關係.

複式洋房

回覆 43# veronica0731 的文章

希望你完成課程後,能順利找到工作,所有問題都解決晒,妳同個仔都生活愉快.

複式洋房

原帖由 jw 於 09-10-24 18:31 發表
男人可以隨時唔比錢既咩??
冇得追咩

佢一星無錢或無能力,你都奈佢唔何,要法庭追,都要錢同時間,但未必一定追到.

首頁

尾頁

跳至