跳至

首頁
12345...16

尾頁

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 nono913 於 10-5-18 15:06 發表
e...我個鐵閘如果係屋內鎖左,出面用鎖匙都開唔到架喎...唔通唔一樣...

好唔like個鐵閘,人在室內就咁擰上面個制,出面就開唔到, 一定要鎖匙鎖出面才開到!
你地是 ...

我意思是...我在屋內見鐵閘有個鎖匙位,
此個用鎖匙鎖左之後, 就算人在屋內或屋外都一樣可用鎖匙開到的!
而鎖匙位的上面有個擰制, 是用手擰的, 此個只可以在屋內擰, 即是反鎖啦, 擰左之後, 屋外的人就算用鎖匙都開唔到門!
所以我唔明你地話會自動鎖門?

翡翠宮

原帖由 nono913 於 10-5-18 17:18 發表
Sorry,我記錯左我家度大門呀...

另外,我話自動反鎖係當我要出街鎖鐵閘,但我的鐵閘鎖匙位唔岩,上鎖時要上下移動就位才可鎖上,日子久了個手擰制,會因我們成日上鎖時上下移動,會自己跌下已變成反鎖了...自此之 ...

嘩.......咁出左街先反鎖左, 家又無人, 咁點算呀?
找開鎖佬呀? 都唔平啦!
我只知個手擰制不論是開/關, 一定要擰到盡, 唔好一擰聽到聲就停手!

翡翠宮

成人奶粉才岩我!

蝴蝶村藥房 LUX沐浴露 1L $24 勁平呀,
第易度無嫁)))))))))))))))
嘻....嘻........學下萬寧妹妹講野先!

翡翠宮

.......

翡翠宮

原帖由 on0li 於 10-5-19 15:09 發表
死啦~~出面個天黑晒呀~我仲差不多要出去接女TIM~
我驚呀~

我呢度仲勁.......大雨,橫風,閃電,不停行雷,咩都齊!

翡翠宮

原帖由 rtktang 於 10-5-19 15:02 發表

唔通係......你有少少鐘意左佢??

佢個廣告條橋真係好好,佢又做得夠得意又自然!

24908723先岩呀,

翡翠宮

原帖由 rtktang 於 10-5-19 15:00 發表

一張厚身紙皮搞掂 . . . !!

吓....咁簡單,
個鐵閘關時係包晒果鐵框,邊有位插厚紙皮呀???????

翡翠宮

原帖由 rtktang 於 10-5-19 16:12 發表
\

上門示範你睇 :;pppp:

嘩..........比你笑C,咁答我!咁又係就咁講都好難明!
但我鐵閘無事呀!

喂..喂.....各位))))))
你地要開鐵閘鎖就找rtktang啦,佢會真人試範 :;pppp:

翡翠宮

原帖由 nono913 於 10-5-19 16:42 發表
咁麻煩rtktang留低聯絡資料啦,如果唔係反鎖後,去邊到搵個電腦上BK找你呀...

係呀....係呀

翡翠宮

原帖由 rtktang 於 10-5-20 10:15 發表

由於涉及保安問題 ~
不便上傳, 只提供即場示範

各位午安))

咪係, 咁攪法找C咩!
到時唔換鐵閘都唔得啦!
好彩你機警無聽佢講!

翡翠宮

原帖由 rtktang 於 10-5-20 10:42 發表

好易吹親 .. . . .

真係落去"教教"的話,一定要同BB"給被",戴帽呀,
你自己都帶定件長袖衫,咪冷親!

翡翠宮

原帖由 rtktang 於 10-5-19 17:17 發表

你係噴水池大叫3聲 ~ rtktang ~ 我就會出現架喇

你成日在家咩? 或是在公司上BK呀?

翡翠宮

講開格價, 我真的好懷念我的朋友!
話時話我教得老公多, 佢識去藥房買野, 格價了!

翡翠宮

今日見藥房賣北京同仁堂的2款貨各$75/盒,唔記得叫咩名,但認得的!
99話北京同仁堂$165/盒,佢見華潤堂特價$108/盒,佢地成班C9知道後搶住去買,
所以話啦,大公司特價都未必平過藥房,但今次差咁遠又真的好誇張!
我連藥房買野都格價的!

翡翠宮

原帖由 emily22 於 10-5-25 19:38 發表
你地記得帶住戶証去食..好似話有折扣的..我未試過..有人話得架..

大家好)))

只有早餐同茶餐有得平咋!
佢再開番之後, 就同老公食過一次晚飯, 食二人餐,
老公一路食一路e...e..啊..啊, 話佢咁既價錢只得咁少, 又話唔飽, 又唔好味, 所以我地只食早餐, 佢個早餐又真的好飽!

翡翠宮

原帖由 shyeung 於 10-5-24 07:01 發表
昨晚小B慶生, 和家人在高球餐廳食飯, 貪它人少少, 闊落, 小B悶時可去看人打高球.
買了一只龍蝦, 上湯煮. 三聖真的很多檔口, 可供選擇.
柑桔醬肋排, 口水雞, 涼瓜蛋角, 西蘭班塊, 埋尾送上馬豆糕, 菜很好味, 快上, 熱 ...

唔好意思, 無上來一輪, 現在才知 ,
補祝小b生日快樂,快高長大,聽教聽話!

翡翠宮

原帖由 emily22 於 10-5-22 17:20 發表
係上去要答B3...大人11元...但上到深圳有部吉島車..直到海岸城..免費架..一個鐘頭一班車..限反1X蚊的士錢..好似大飽口福都有部免費車..不過我未答過..

我地靜係食午餐..同行下海岸城..行下超市..都4點鐘LU..附近無 ...

請問是否一出深圳灣口岸在巴士站就有吉之島專車?

翡翠宮

原帖由 shyeung 於 10-5-22 09:04 發表
各位可會同意交換書/影碟/唱片聽下睇下?
樓下租碟舖快結束了.
何況,一些經典影碟都不易找到.
例如:我有甘國亮的執到寶(劉克宣),不是寃家不聚頭(馮寶寶,林子祥),過埠新娘(鄭裕玲).
還有不少鐵金剛007,包括辛康納利的.
各位家中或有其他珍藏.
...

嘩...你都好經典吓!

翡翠宮

歡迎新朋友 ))) 我無玩msn的!

唉......見你地講開病我才講,
今日第4天了,真的火,
99明知唔去游泳就有事,睇左跌打2日,c話無用,話痛得佢c呀,
第2日晚上12:00去睇急症啦,攪左4小時,唔使照我地都話佢骨刺啦..........中了!

有時D老人家好Q煩,慳果幾蚊入場游泳做咩姐,話左佢貴呀,你咪隔日或隔兩日去游啦!
現在仲傷,又唔行得,痛到5筒面口咁,出入CALL車跌打$600/日,
唉.........算吧.......借個位來伸下姐!

翡翠宮

原帖由 emily22 於 10-5-28 08:23 發表
2005你同99住架???

唔緊要..咪呻下囉..網上就是這樣..比我地呻下d辛酸野

老人家係咁架..個心想同你限錢..但到有大事先出聲果陣..真的大穫了..錢重使多好多好多添..

又唔聽人講..有自己的意見..!

但我又唔覺得我爸媽有尼d問題播..可能我地成日提住佢地..千其唔好同新抱住呀..

係呀,同一齊住的!
唔係同新抱住有問題, 而係佢自己唔識諗, 為左慳丁C咁少就唔去游水, 佢游水是對佢自己身體好的!
NNN年前佢生骨刺, 睇左一排跌打, 之後EC叫佢唔洗來睇了, 你去游水啦, 之後學左游水連骨刺都好番!

首頁
12345...16

尾頁

跳至