想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都要隻虎仔!Kekeke!Yeah!

大宅

我啱啱聽個朋友講,食開中藥或喺排卵期有食海鮮嘅女仔好易會有疑似 bingo 嘅感覺,for example,下腹吉吉吓,胸賬。如果喺排卵期前前後後打邊爐打得密都會有好熱,突然好攰嘅咁感覺。所以不如大家 relax。Christmas 啦嘛!開開心心!等 bingo!

大宅

我12月2日11點嚟 M,咁我今日開始有分泌。我係 day 幾呀?幾時 dodo 好呀?係咪隔日最好,定係隔2日?同埋我想問如果今晚 dodo,之後 Monday morning dodo,再之後 Tuesday night dodo,咁樣,連續一個禮拜係咪會易 D 有 BB 呢?定係太密,D 丁丁唔夠靚都唔好呀?Thank You!

大宅

卡文,

我冇用排卵條嗰 D 㗎!我平時除咗 M 時及 M 前幾日 and M 後幾日,我多數都隔2,3日 dodo 嘅(我老公不嬲都鍾意隔2,3日 dodo)!但係我諗緊洗唔洗喺有分泌嘅時候再密 D 呢?

我 M 期大約27-31日。

Thank You!

大宅

卡文,thank you very much!

大宅

原帖由 miffymiffy 於 09-12-13 09:28 發表

你可以係多分泌日子時 , 隔日 dodo 2-3次

Thank you miffymiffy ~

大宅

卡文,

祝你 bingo 呀!高溫12日。。。Yeah Yeah Yeah!

各位 sis.,

我想問吓,你地係咪 dodo 完,老公出返嚟嗰時會有 D 丁丁流返出嚟㗎,咁跟住你地自己郁係咪都會有丁丁流出嚟㗎?

Thank you!

大宅

Thank you,卡文,史迪仔,and mrsjimmy!

大宅

好緊張好緊張,希望卡文你 bingo 啦!

大宅

原帖由 史迪仔 於 09-12-16 12:35 發表
me too!!!

Me 3!哈哈!但係我宜家先係排卵期,今日唔知係 day 14 定 15,希望今個 cycle bingo!

大宅

嘩!順產呀!好勁呀!我諗我會開刀,但係就唔知全身麻醉 vs. 半身麻醉!不過最緊要 bingo 先!嘩哈哈!

大宅

原帖由 卡文 於 09-12-16 19:11 發表

無錯 , 最緊要都係bingo~~~

呢幾日就會聽倒你嘅 good news 啦!哈哈!

大宅

原帖由 史迪仔 於 09-12-16 20:00 發表
再接再厲!下個cycle一定得!

我今日雖然進步咗d仲係高溫,但放工後就黑仔啦!因為我身邊朋友唔知我想生bb,亦都唔可以比佢地知,因為d人太八卦啦!咁頭先追完巴士,之後去到打波果度,我話無帶衫打唔到,去到唔夠人就叫我照打住一陣先, ...

放心啦,BB 話媽咪做運動好呀!有個又靚又 fit 嘅媽咪,佢就揀定係你啦!

大宅

原帖由 史迪仔 於 09-12-16 22:33 發表
我啱啱都同老公講,慘啦!我覺得凍呀!會唔會跌temp架?佢就話梗係唔會啦!人係衡溫架嘛!唔通出面得十度妳都覺得熱咩!我突然之間覺得老公好叻呀!

...

咁今日真係凍咗好多嘛,唔好亂諗,一定 bingo!Kekeke!

大宅

史迪仔,仲未嚟 M,唔好唔開心住啦。其實如果你之前嗰個中醫得,你睇返佢都好呀,就算有咗都睇返嗰個調理吓囉。講真,中醫係人夾人嘛!

卡文,我好登你緊張呀!Good Luck!

大宅

花花babiii,恭喜呀!希望我地個個都快 D 過版!哈哈哈!BB ~ BB ~ BB!哈哈哈!

大宅

原帖由 卡文 於 09-12-17 12:55 發表

多謝你 , 我今個月睇得好輕鬆 , 希望relax之後會有驚喜~

不過 , 今日開始無藥飲 , 感覺好似怪怪地~~~~

梗係怪怪地啦!你平時冇 BB!宜家有 BB!梗係唔同啦!Yeah!BB ~ BB ~ 快 D 有 BB!哈哈哈!

大宅

等時大把你飲啦!要安胎嘛!嘩哈哈哈哈哈!

大宅

原帖由 花花babiii 於 09-12-17 13:09 發表
mnm-mmm, 卡文,

多謝你地. 過版一定留位比你地.

好好好!^.^!

大宅

係啦,係啦,卡文,你去咗邊呀?係咪 bingo 咗要去醫師道執安胎藥呀?希望係啦!

史迪仔,你同卡文一樣,係 bingo 㗎啦!^.^!

係呀,我想問,我都係等緊 bingo,其實我啱啱排完卵啫,但係我 22 - 28 要去旅行,得唔得呀?去日本旅行,食吓嘢,行吓街嗰 D 啫,但係因為係跟團,所以都要早起呀。。。會唔會影響 bingo 呢?唔該晒!

首頁

尾頁

跳至