想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

畀面勳章

hehehe~~ 到~

伯爵府

畀面勳章

原帖由 卡文 於 09-12-11 14:35 發表
睇o黎呢一個topic都幾吸引人喎~~~

梗係受歡迎啦~

伯爵府

畀面勳章

原帖由 史迪仔 於 09-12-11 15:33 發表
lcf,

快d蒲頭啦!等緊妳一齊生虎b呀!

可能佢已經

伯爵府

畀面勳章

原帖由 卡文 於 09-12-14 11:12 發表

所以相信我今晚臨訓一定會好緊張 , 好彩我今晚去飲 , 應該夜返 , 所以應該會好攰~~~~

等你好消息~

伯爵府

畀面勳章

原帖由 卡文 於 09-12-15 11:27 發表
我返o黎啦~~~~~

我琴晚去飲返到o黎好攰 , 1點上床訓 , 但訓落床又緊張唔係訓得好好 , 可能典左半個鐘先訓著 , 未夠5點就醒左 , 第一時間量體溫 , 結果有36.93 , 我自己都唔敢相信咁高 , 即係放番落口再量 , 第二次 ...

咦~ 你真係好有機會播
你平時高溫期夠唔夠高溫同夠唔夠長呀?
如果又夠長又夠高溫,我就覺得唔睇彭ec都ok

伯爵府

畀面勳章

wa~ 一開咗虎虎生威呢個topic之後,就馬上有兩個疑似個案, 加油呀!!

伯爵府

畀面勳章

原帖由 卡文 於 09-12-16 11:44 發表

但係我預感唔係咁好 , 唔知點解.....!!!!

唔好擔心, 好似你自己都識講, 都已成定局
依家都冇野好做, relax 啦 =]

伯爵府

畀面勳章

原帖由 卡文 於 09-12-16 11:57 發表
你地覺得我今日到底去唔去彭ec度好呀?

因為我唔知驗唔驗好 , 我驚佢叫我驗呀~~~

其實我個人覺得check完先算, 都係等多兩日
因為唔同case, 要開唔同嘅藥
況且,如果真係bingo咗, 你會唔會繼續睇先?
如果唔會, 就真係check先算~

伯爵府

畀面勳章

原帖由 卡文 於 09-12-16 14:11 發表

我次次之前一日先打去 , 都係要4pm先有 , 晏d就full~

有時lur下佢都會攝到嘅~

伯爵府

畀面勳章

原帖由 卡文 於 09-12-16 16:20 發表
岩岩知道一個朋友第一日放產假 , 唔駛15mins就生左喇~~~

你個朋友好幸福~

伯爵府

畀面勳章

原帖由 卡文 於 09-12-17 13:16 發表
其實你地覺得有無20%呀?
肉眼睇會比影相出o黎深色小小o既~~~

?ib_____DjHUsBe7Q

mmm..... 我就唔識睇幾多%
但都好深色下bor
真係好有機bor
你試下今晚夜d同聽朝再check~

伯爵府

畀面勳章

原帖由 花花babiii 於 09-12-17 12:55 發表

卡文你今日都day29, 可以用綠d check . 我今日day28,
今朝用紅d都有40-50%..尋日得20%, 綠d 有10%, 準快易有淺線. 不防用綠d 試下啦!

希望你都bingo, 齊齊過板. ...

恭喜晒~

伯爵府

畀面勳章

原帖由 史迪仔 於 09-12-17 08:33 發表
我宣佈今個cycle一定失敗啦!因為temp由尋日嘅36.85,跌到今日嘅36.64,我唔知仲算唔算係高溫,但我見仲有兩三日就應該會嚟m,我份人寧願早知好過遲知,所以我就用咗準快易check,出嚟嘅結果梗係白雪雪啦!而我老公就話果個彭ec得唔 ...

其實可能真係彭ec唔夾你
我都懷疑緊彭ec唔夾我
雖然我知中e要睇耐d
不過, 我睇咗佢都4次啦...
我只係想早dd排卵啫... 但真係一d都冇早到....
我依排啱啱病到七彩, 食咗個幾星期西藥
所以仲未睇彭ec, 加上上次睇完果次d藥(仲有成5日)都未食晒
真係唔知點搞好

伯爵府

畀面勳章

原帖由 beelo 於 09-12-17 16:09 發表
如果係咁,不如試下轉ec,因為ec都人夾人

我都諗住等我d感冒清晒先
然後等m到~

m完之後再搵下邊個ec好~

唉~ 夾自己嘅ec真係難求

伯爵府

畀面勳章

原帖由 蔡夫人 於 09-12-17 16:33 發表
BUZZ:
你cycle有幾唔準呀!?
你咪要同我比拼下囉!!

哼~ 1/9之前呢, 就大約3x至4x日一個cycle
1/9之後呢... 哼哼... 我一定嬴
1/9之後果次就係... 登登登登 ..... 3/11
3/11之後就開始睇彭ec啦~ 你估下我3/11之後m小姐幾時嚟??? 答案就係未知~~ 因為呢個幾星期食西藥....
連d體溫都亂晒

今個cycle截止8/12(day36啦)都未排(8/12果時未病,又未食西藥,淨係食咗彭ec d藥)

我呢幾日一時又36.6度, 一時又37度
d分泌又時有時冇....

唉, 我依家淨係想m小姐visit我, 等我從頭嚟過

蔡夫人, 你話你亂定我亂吖拿~

伯爵府

畀面勳章

原帖由 beelo 於 09-12-17 16:33 發表
你住邊頭附近呀??

其實我唔駛個ec近我
最緊要係個ec夾我~

佢夾我, 我寧願辛苦d都會搵佢
都係一個星期一次啫

伯爵府

畀面勳章

原帖由 史迪仔 於 09-12-17 17:48 發表
我老公都叫我睇返之前果個, 雖然果次睇咗1個cycle就中, 唔知同佢有無關係, 但老公話至少睇咗佢1次就bingo, 都唔會話唔夾既, 我果次m一完就睇佢, 跟住果個cycle就中啦! 我都諗住係彭ec度睇到m完為止, 等m完咗之後再去 ...

史迪仔, 出完汗個人係會涼d
因為係你熱所以先要出汗
出汗個function係降溫
所以出完汗個體溫會低少少

如果你真係諗住轉ec,你m一開始就好轉啦
等佢可以睇晒你成個cycle嘛

如果你m完都day6 or 7啦~
當你day15排旦, 都係得幾日佢follow你個case

伯爵府

畀面勳章

原帖由 蔡夫人 於 09-12-18 10:15 發表

你TEMP去到37...應該排左卵啦喎....如果未排卵D temp唔會咁高架播....

咁你why 1/9之前就叫準d....之後你發生過咩事呢...搞到咁耐才黎一次呢!?

1/9之後咪就係決定要積極造人law .........

可能個人太緊張, 搞到粒卵唔出嚟
不過呢排d體溫真係好怪... 呢兩日又去返36.5度.....
唉~我真係唔知做乜鬼....

伯爵府

畀面勳章

原帖由 beelo 於 09-12-18 11:48 發表
我一定會上黎報告俾各位同學仔知

祝你一切順利

伯爵府

畀面勳章

原帖由 史迪仔 於 09-12-18 10:28 發表
係又好呀! 不過多數唔係啦! 準快易尋日白雪雪, 有乜可能中呀! 我而家只求temp可以keep埋聽日高溫, 後日先跌跟住黎m就好啦! 妳都有12日高溫, 即係黃體係無問題啦! 我而家要過埋聽日最後一關啦! 頂住呀!!!

...

頂住頂住~

黃體期, 我就覺得係高溫果日咪係law
如果day15至day28都係高, day29跌(明顯跌)咁個黃體期咪14日law

首頁
12345...7

尾頁

跳至