自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Charlotte_mom 發表於 19-8-5 09:03
恭喜呀

感恩 呀女 B6 教大 (仲系佢心儀)
而家去交留位費
請問點知教大系點註冊 幾時註冊呢?

子爵府

Charlotte_mom 發表於 19-8-5 09:15
我女話星期4, 佢本來要返工, 已請左假

你意思教大系星期四親身去註冊嗎?
如果系 呀女都要請定假
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

子爵府

kinglung 發表於 19-8-5 21:16
想問大家收到付款確認未?

我收到了 今晚8點收左。
Jupas account 都顯示了。
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

子爵府

tracy668899 發表於 19-8-5 23:58
請問大家交左$之後,重需要去番派到既大學去註冊嗎?
我仔話交左款就得(今日去東亞交現金,也收到message ...

交錢只系留左位 應該每間大學都要學生辦理註冊手續 有些是親身到學校 也有只需網上註冊 你不如叫仔仔查清楚。jupas 入面都提示一定要辦理註冊 否則學位不保留。

子爵府

回覆樓主:

大學註冊完成,終於搞埋副學士退款。
我在此正式多謝各位幫過我既JM
在無咩頭緒時出心回答。
謝謝妳們

子爵府

Charlotte_mom 發表於 19-8-9 10:55
女女揀左HALL未呢? 我女會揀HALL C呀, 佢話感覺D人友善D

揀左啦 因為佢好攰 行過 hall tour 第一個就揀馬會
我都唔知點分ABCD
知唔知幾時要交學費?
呀女話唔清楚

子爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

我女只玩一個Ocamp 訓一晚, 但遇著停電冇咩玩, 另一個因事取消, 佢只諗住明天入去拎宿先, 仲未定到幾時搬

子爵府

Charlotte_mom 發表於 19-9-14 14:17
今日終於收debit note
學費16050
宿費4550

請問系咪不接受網上信用卡付款
我見叫扣saving account?

子爵府

Benbenmum 發表於 19-9-14 20:28
我用HSBC可以用信用卡付款喎
上次jupas嗰$5000就直接户口扣數

我見中大港大冇問題 信用卡。
但教大我上次見話要由儲蓄戶口過,所以心存疑問。

首頁

尾頁

跳至