嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個人經驗 : ( 瑪麗 )
我個仔在2個月(12月)尿道炎入院,之後照x-ray,無嘢.
四個月(2月頭)有復發,今次要食抗生素,但因發燒不能做做影,要推後做,(發燒不能做的醫生說的).
2月尾有復發,已經食住抗生素都唔得,我問醫生點算,佢話一定要做做影,才只發生甚麼,有沒有倒流,唯有等個期.
之前信醫生才拖咁耐,今次我醒d,搵了葉醫生睇,佢話我之前照x-ray無嘢,應該無咁嚴重,睇完包皮就話是包皮問題,我約3月12日做,20953費用仁安,到了4月8去做做影,5月16日復診,結果....右邊有小小倒流二級,不需耍食抗生素,真是...唔知點講

複式洋房

回覆:csy2003 的帖子

我食藥都唔得、只好想辩法、我去找葉醫生問吓點、佢問我照x-ray 有無事、我話無、咁就寄怪、如果嚴重倒流、照到有嘢的、佢睇元包皮就好肯定是包皮出事、而且做完只用15分鐘、佢話做完手術去做做影才好、如果唔係會倒流d菌入去、又再复發、就咁去做做影、右邊二級小小倒流、不需要食藥、9月做第三樣test,真是好笑、如果我唔割包皮、佢都唔知要愎發多少次、才轉去外科、政府真是靠唔住、最好兩面一齊睇、我覺得有一次發炎唔需要割可能晤清潔得唔好、食藥控制刭都不需要割、等佢大d會好、除非有2次以上才好想割包皮、復發機會無咁大、如果真是倒流的話、割包皮都無用的、唔同case语同做法、希望幫到你

複式洋房

回覆:csy2003 的帖子

是的、

首頁

尾頁

跳至