跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Hi 我住德福呀!有個女女 而家 33 個月。

大宅

因為自己要返工,weekend 好多時又出左去,不過間中都會在平台玩!

大宅

我個女都係讀 德福,N1A 班!

fanny_mama  我個仔讀N1B  發表於 12-3-6 13:50

大宅

我個人就好喜歡德福,地點又近,又係獨立校舍 (雖然有 d 舊!),至於老師方面,我囡囡既許老師,好細心,頭一個月,個個星期一個電話,之後都會打電話講下囡囡點,等我知道佢在學校既情況!雖然學費唔係好平 (半日 $3,XXX),不過一班只有 15個或以下小朋友,老師容易 D 照顧。

over all 我覺得幾好!

我知道好多同學仔,唔會讀 K1,因為小學個校網麻麻地。

不過我覺得幼稚園,等小朋友開心D,我相信德福幼稚園功課壓力唔多,可以愉快學習!

大宅

oh.... 我個囡而家讀緊 N 班啦~~~

大宅

Playgroup 讀中文 or 英文? 我個女之前讀過,都 ok,唱下歌做下手工!

大宅

個囡囡都係讀 中文 playgroup,都 ok!1 個鐘唱下歌做下手工,好快過!

大宅

如果唔需要拜山,我地都應該幾時都 ok,不過我提議,先定左時間,如果大家 ok,就出來。

例如約 6 Apr 3:00 在滑梯等,大家如果有時間就出現,因為有時 d 小朋友可能午睡,可能大家又有事,未必出得來,總之,有時間,可以就出現,相信比較好!

大宅

OK,彈性 d,總之大家有時間就出現啦!

大宅

1) viann2010- 女仔- 23月
2) kellychim - 2女仔 - 3yr4m, 19m
3) pak_mama - 仔 - 19月4) 木子太太 女仔 30月
4) 木子太太 女仔 30月
5)fanny_mama- 仔 3yr
6) tsangnamnam - 女仔, 剛3歲
7) daisyox - 女仔, 34個月

大宅

回覆 fanny_mama 的帖子

FANNY,

我在 fb 整左個 德福媽媽會,你可以加人入去,大家傾野方便 d!

大宅

Karen, 許老師好好!真係好好!成日打電話比我,總之好用心啦!

karen55407  她的確很有經驗  發表於 12-5-16 10:16

首頁

尾頁

跳至