潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

大有人如此!

但我唔會﹐從來都唔會;一家人都唔會﹐連娘家上下人等都唔會。

一萬元一條的牛仔褲都始終係牛仔褲;一萬元一件的Tee-shirt 一樣係 Tee-shirt。
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

子爵府

我今日都去飲喔,
贊成牛仔褲去飲問題不大的
點襯是另一個學問

不過我今日穿套裝
因主人家是我前老闆同帥父
加上有好多生意朋友在場
點都耍尊重D ...

好奇怪喲!
以上講法﹐穿牛仔褲就等於唔夠尊重。
既然係噤﹐點解老闆、師父、生意上的朋友就要穿套裝 (以示尊重);
一般親戚、朋友﹐就唔駛 (以示) 尊重?
(嗱~ 我都係講下咋! 我對 case {案例} :mrgreen:, 並不是對人。 唔駛 {千其唔好} 回應我
我一向都係覺得去飲﹐要尊重請我去的人和尊重場合 —— 即使今日好多人覺得牛仔褲係 fashion。正如我係好同意 Kalani 的講法:"Jeans are jeans... they'll also be jeans... no matter you're wearing LV or Gucci ones...")

[ 本文章最後由 jk67jk 於 07-11-13 15:24 編輯 ]

子爵府

原文章由 Christie23429 於 07-11-13 16:21 發表
當然會啦!!!做物流業個個都牛記, d亞叔邊有恤衫西褲????

我唔同意喎!

我有好多做三行的朋友﹐佢地去飲﹐都會識得著返套老西 —— 即使係平價貨﹐仲要可能係成世人得一套飲衫﹐著左十年八載的 —— 但依然整齊清潔﹐專為飲宴而備的。

[ 本文章最後由 jk67jk 於 07-11-13 17:12 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至