論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

各位,
義工隊早前和勞工處開會,會上我們反映了很多僱主都沒有渠道投訴有問題的agent,現勞處回覆,大家如發現有問題的個案,可以透過以下途徑找勞處職員幫忙,但大家要明白,如案件成立,都要大家幫手願意在有必要時作証,否則人地都好難做野.mouth:

希望大家可以守望相助,將有問題的agent舉出來,等其他僱主唔駛再中招.

聯絡:
林小姐(Crystal)電郵: [email protected])
或 岑先生(Sam)電郵: [email protected])。

BabyMJ    發表於 12-9-26 13:37

公爵府

回覆:如大家想投訴問題agent,可以....

大家keep起呢個topic啦,萬一有事都識去揾邊度幫。

公爵府

補多樣:消費者委員會都要去呀,數據係有用架。

公爵府

引用:how+can+labour+department+post+here?

原帖由 steventam11 於 12-09-23 發表
how can labour department post here?
我問左佢地話同意我先post上黎既。

公爵府

up

公爵府

sdbus 發表於 12-9-27 12:46
其實姐姐好唔好, 係唔係同agent好大關係架?
我覺得未必,有d工人本質係壞,都唔一定關個agent事既.但如有agent教唆工人博炒,甚至剥削個工人,又或人不對辦等,都可以報告比勞處知.

首頁

尾頁

跳至