跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

近一兩日, 個肚開始越來越陰陰痛, 夜晚有時會痛醒tim.... 唔知點解呢.....
係咪bb就黎出世呢....??
有冇媽咪會咁

子爵府

係wor.... 我呢幾日個肚又陰陰痛, 但個胃又頂返住tim
明日去廣華啦....問下醫生先, 唔知醫生會唔會理我呢??

原帖由 tamakit 於 10-2-16 22:20 發表

我都好似你甘呀,之前明明落左少少條腰好左,個胃坐係度無甘頂..呢幾日唔知仲乜個胃又頂番甘...好怕bb上番去甘呀,又要到22/2先見醫生...

子爵府

係wor... 大家就黎生虎bb啦... 多唔多媽咪會叫埋c6陪產呀???

子爵府

咁鬼凍, 要10點去到.... 唉.... 好想訓晏d

原帖由 chikkee 於 10-2-16 22:53 發表

咁橋...我聽日都要去廣華覆診呀...

子爵府

我老公都話會陪我入去, 我都想俾佢睇到我辛苦生bb的一刻, 但我又驚會影響之後佢咩咩wor...
原帖由 1833 於 10-2-16 23:08 發表

子爵府

傻啦, 政府醫生次次都係好hea咁檢查下......就叫我下次再複疹, 好是但架

原帖由 1833 於 10-2-16 23:17 發表

子爵府

係wor...生bb咁辛苦, 一定要俾佢睇到...
但我怕會影響佢咩咩囉... 好多人都咁講
原帖由 mslo 於 10-2-16 23:02 發表
我有叫老公陪產呀,上胎因為孖胎無得陪產,簡直係遺憾呀﹗

希望今胎可以順順利利,老公可以一齊見証喱個神聖嘅一刻﹗

子爵府

聽大家咁講之後, 安心左, 咁我都一定叫c6陪我生bb先

原帖由 kayeeee2009 於 10-2-17 09:58 發表

我諗佢只會係你隔離捉住你隻手/比你咬幾啖架姐
咁仲點睇到你生仔.....個角度應該睇唔到既...
而且應該無人會走去望住人生仔掛....
明知一定血淋淋好恐怖....仲有機會咩.....
不過都係因人而異姐XD都唔係 ...

子爵府

今日問左醫生, 佢話痛係正常wor... 係練習緊生bb wor

原帖由 pandabobo 於 10-2-17 13:14 發表
原來搬左, 我都唔知添 好彩見到MELO你既留言~~
我都會啊! 有時會痛成個鐘, 都驚BB會晤會提早出世! E生唔係度, 千萬唔好出黎阿!

子爵府

我上次問dr mo今日問埋廣華的醫生, bb大約幾時出世, 佢地都話唔知wor...
原帖由 mslo 於 10-2-17 14:44 發表
我都 feel 到呀﹗但醫生話佢應該唔會係喱十日出世(12/2講) 我唸小b可以足月 37週後出世 唔知出世幾多磅呢?

子爵府

係wor... 好似俾人"R"個膀胱咁
原帖由 happymama2009 於 10-2-17 14:49 發表
我試過幾次啦, 搞到我個膀胱好痛, 好唔舒服!

子爵府

原來咁多媽咪都好似我咁.... 我呢排都訓到腰痛, 但好在仲好訓得.
但係呢....我都係去唔到大大, 今日仲去到出晒血, 見到個toilet有好多血呀... 唔知bb幾時出黎呢
好想快d見到佢
原帖由 happymama2009 於 10-2-18 08:39 發表
我都係, 好唔舒服, 瞓覺腰痛又恥骨痛, 好忟, 晨早7點已經瞓唔到要起身. 呢幾日都去唔到大大, 勁急, 試過PUSH到谷左粒大痔瘡都PUSH唔到出來, 勁痛, 都唔知點算好. 希望快D到開刀個日, 因為真係陀得好唔舒服!

...

子爵府

頭先打去愛嬰坊, 想訂aprica highchair #625, 佢話要26/2先有貨呀, 仲要係自取, 如果要送貨, 要4/3先得.... 我驚太"炆"囉... 到時bb出左世, 咪冇床仔訓囉

子爵府

哈哈.... 呢個媽咪好可愛....
但唔調頭, 乜政府唔係會幫你開刀架咩??? 點樣做調頭手術呀, 咩黎架???

原帖由 mslo 於 10-2-19 18:52 發表
我而家好憎個屎仔飽 打算佢再唔掉返頭係到攪攪震我就一出世煎巴佢 我要同佢絶音抗議!

我老公話我痴線

子爵府

我都係呀。。。呢期反而食小左野,一個月都冇重過
唔知會唔會影響bb呢
原帖由 solar123 於 10-2-20 13:48 發表
um.. 其實比起返工o個時, 我宜家叫食少左.. 因為之前谷住住坐o係度悶就食食食, 一係就發癲嗌Tea .. 反而宜家晏左起身, 最少食少左餐(full set .. ) 既早餐, 同埋山卡啦村無得好似返工咁方便去7 仔買零食... ...

子爵府

咁係咪625都好好用呀???我覺得680太貴啦
我昨日打去愛嬰坊,佢話要我今日落訂,先可以係26/2攞貨,仲要係自取呀
如要送貨,要到4/3呀,到時bb可能出左世啦
原帖由 solar123 於 10-2-21 12:22 發表
我原來做左件好低能既野.. 我無unlock 個前碌, 原來轉到彎既...唔怪得一直只可以直推啦...

子爵府

42wks????唔係架??
係咪到左預產期, 醫院, 會幫人催生架??

原帖由 pandabobo 於 10-2-21 13:18 發表
我都聽過唔少人甘講, 甘我地唯有靜靜等了! 不過我等到與產期我會主動去醫院催生啦! 我媽咪生我真係等到42W架!我唔想甘博啊! 昨天都開始飲腐竹糖水, 希望有助滑胎啦!
...

子爵府

我都有呀... 但生唔生得, 真係唔知, 因為真係要成個肚痛晒先叫生得, 我已經放緊假啦, 都好想bb可以快d出世
但頭先睇過二月的媽咪, 佢地好多係過左edd先生, 或者要催生呀...
原帖由 大B頭 於 10-2-21 15:45 發表
我呢兩晚瞓瞓吓都有M痛嘅感覺,唔知你地有無呢?會唔會就生得?

子爵府

thx呀, solar!!!
睇左好多comment後, 我最後都決定左買#625, 頭先已經網上過數左去tko的愛嬰坊啦
希望佢可以26/2送到貨俾我啦, 我仲訂埋果張防污套tim呀.... 始終#680真係太貴
原帖由 solar123 於 10-2-21 17:05 發表
我BB 未出黎親身試用呢 XDD 不過o個時都係上網搵人D comments 話好用+ 減左價抵買.

其實仲有另一個平既方案, 就係newborn 時買個fisher price 個D baby swing, 不過就只可以放落地搖, d 款好可愛下架..可以坐到25l ...

子爵府

好似唔係好得, 就算你入左院, 醫生都會趕你走, 除非你有肚痛啦....仲要係全個肚都痛果種先得
原帖由 yanda 於 10-2-21 16:54 發表
如果下面只係有小小粉紅色野......唔係血紅色的......又冇乜陣痛既感覺.....只係肚硬硬咁.....洗唔洗即刻入院呢......???

首頁
12345...8

尾頁

跳至