自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

ilovebb2019 發表於 23-3-29 12:19
大馬咁多好嘢食真係唔諗過食KFC我下個月去十日,睇吓有無時間試。
JM可否同我分享一下你的行程? 我都計劃緊去大馬自駕遊一星期

伯爵府

ilovebb2019 發表於 23-3-31 17:13
你幾時出發?如果唔急我返來至分享。
原來JM尚在旅途, 那不用勞煩你了. 旅途愉快, 玩得開心啲

伯爵府

ilovebb2019 發表於 23-4-4 09:21
未呀,九號至出發
我早你兩日(7號)出發, 呢幾日好忙, 好少上來 大家到時玩得開心啲!

伯爵府

MM2H 發表於 23-4-4 10:45
可以另外開鋪傾
呢幾日好忙, 或許回來再跟大家分享 多謝JM.

ilovebb2019    發表於 23-4-6 09:34

伯爵府

MM2H 發表於 23-4-5 09:41
自駕記得做好TNG ewallet 同park@
去馬來西亞自駕的是我 多謝JM提點 但香港的 TNG ewallet 可以用於馬來西亞嗎? 另外 park@ 是什麼東西? 網上找不到資料

伯爵府

ilovebb2019 發表於 23-4-6 09:31
啊,ENJOY! 會唔會有緣係大馬相遇呢?我行程係

9-11/4 KL
我與JM的行程剛剛相反, 應該未必有機會相遇

7/4 KL
8-10/4 Ipoh
11/4 Penang
12/4 Taiping
13-14/4 KL

大家各自enjoy

伯爵府

MM2H 發表於 23-4-6 23:08
唔係香港Tap and Go,係tollway 用開嘅Touch n Go,而家改左泊車都可以用埋

據我所知,泊街位而家只可以 ...
多謝JM咁夜都覆我 我真係誤會咗香港的Tap and Go 但我想問下香港人也可以download Touch n Go ewallet在馬來西亞用嗎? 我一向是打算到當地買張Touch n Go 卡, 剛睇到你附上的Link, 原來現在因欠缺晶片, 所以好多地方都無得賣

伯爵府

MM2H 發表於 23-4-6 23:08
唔係香港Tap and Go,係tollway 用開嘅Touch n Go,而家改左泊車都可以用埋

據我所知,泊街位而家只可以 ...
剛剛嘗試download Touch n Go ewallet, 但要用馬來西亞電話登記. 我可以到步後在機場買一張旅客用的電話卡, 但我沒有馬來西亞銀行卡, 請問JM知否到時可以綁香港的信用卡嗎? 如果不行, 到時就只有每次過Toll也行人工通道

伯爵府

MM2H 發表於 23-4-6 23:57
你攞車時問問租車公司,佢哋可能會知如冇當地電話同銀行卡,可以有咩途徑
...
好的好的, 到時或者再問問租車公司. 謝謝!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊