烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

開左啦? 我早2晚去都好似裝修緊既款?

原帖由 JJA 於 09-1-3 15:04 發表
聽日想去河畔果間雍雅山房飲茶, 唔知好唔好食呢?

侯爵府

好媽媽勳章

我會同朋友去麗豪G/F間吧飲野傾計, 有人唱歌, 幾舒服.

隔離有間食越南既, 幾好味, join regal club 仲有discoun添! 雖然regal hotel 既buffet唔夠人地好味, 但近近地去shatin o個間飲下食下 都唔錯, 入會費又平, 仲即時全數比返你 (by cash voucher), 生日有無條件的cash voucher, 十分慷慨, 真係好過海逸個會多多聲呀!

oh.. 我好似賣緊廣告甘...

侯爵府

好媽媽勳章

$488/年, 入會即送返一張$488既cash voucher for 5間hotels內既餐廳用. 另有一本coupons, 都幾吸引嫁, 有d係4人用膳送一碟菜, 又d係食滿$200已經有d送.

用memeber card 平時餐廳食野有75折, 間唔時有promotion 個別餐廳折多d.

生日有禮物, 初時我以為係coupon啦, 點知係佢地旗下一間中菜館$388 cash voucher, 無條件嫁~

原帖由 JJA 於 09-1-5 17:01 發表
入會費幾$$呀? 咁每年or每月要交 member fee 幾$$??

侯爵府

好媽媽勳章

我去過頂樓間BBQ~

初時見到門口已經想掉頭走, 點知比個亞姐截住.

我覺得出到去BBQ o個度都幾ok, 食物幾好, d魚柳質素好好, 乾淨, 舒服~

原帖由 JJA 於 09-1-5 17:26 發表
另外, 我覺得娛樂城 G/f 間德記d白切貴妃雞幾好食ga, 不過好貴lor, 要成$98 半隻mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />
但佢d宵夜套餐幾抵食, 有招牌豉油皇炒麵, 有一大窩雞粥, 又有小食, 好似係炸雲吞......等幾多嘢食ga, 個套餐夠3-4 ...

侯爵府

好媽媽勳章

我估芝士腸講緊既係比xx海鮮飯店, XX火煱店 AND 强記 更"兜"既一間店, 佢一早一夜好多人嫁, 我10年前已經同現在既老公去拍拖食宵夜

原帖由 JJA 於 09-1-7 00:01 發表
佢講緊新開章果間海景AR!
你講果間係咪向住油站果邊GA, 果邊有幾間xx海鮮飯店, XX火煱店 AND 强記, 唔知邊間呢?

侯爵府

好媽媽勳章

飲過一次茶, ok既, 都幾多人, 不過夜晚o個頭競爭多...

原帖由 JJA 於 09-1-7 00:09 發表
大圍果間新天地江南小廚係咪唔好食GA?
行過2次見佢都係得小貓3,4隻嘅???

侯爵府

好媽媽勳章

甜在心~ 我地成日都去嫁!

最愛飲佢個"西柚汁", 加個小食拼盤 (炸野, 比較油)

原帖由 Win0501 於 09-1-18 18:27 發表

我就去顯田村的甜在心, 佢地的火焰慕思&心太軟, 好好咪.
另外, 都係顯田的米之寶, 食米線都幾好食.:lol

侯爵府

好媽媽勳章

佢地係咪轉左手?

原帖由 芝士腸 於 09-1-18 20:06 發表

米之實寶d米線係好食,但麻辣米線唔夠辣,再辣d會好味d。

侯爵府

好媽媽勳章

自助餐... d 人既comment 反而唔係甘好...

如果申請regal card, dinenr可以有75折或以上, lunch 有時可以做到50% off, 視乎佢o個期有無做promotion.

不過記住, 一分錢一分貨~

如果你想開card食, 記住早d去開card, 拎左張cash coupon 先, 如果唔係, 當日申請既話, 佢會唔比你即晚用嫁~

原帖由 KooEE 於 09-2-26 15:33 發表

請問, 我媽媽今個星期日生日, 打算近近地去沙田麗豪吃luch 自助餐, 但係打電話去問就只得九折visa優惠, 如果係咁, 我想最化算應該點?

侯爵府

好媽媽勳章

應該有, 因為我覺得無咩人會申請... hehe
原帖由 6191094 於 09-2-26 19:44 發表

好吸引吓喎
e + 仲有無
有 d 想 join !!

侯爵府

好媽媽勳章

我覺得幾ok, 又唔迫, 如果去新城市o個d, 一定嘈d, 又會比人趕.

貴唔貴呢... 用左regal card 個25% off後, 我覺得ok, 同新城市o個邊d price 差唔多啦, 有時可以抵少少添

我去過幾次, 反而見佢幾full~

原帖由 LongRyan 於 09-2-27 12:44 發表
想問呢間越南野幾好食架? 貴唔貴? 我成日見到都係得一, 兩檯有人坐.

侯爵府

好媽媽勳章

我見廣告話 大人都係 $100 以內 ($78/$88), 呢個價, 不能有太大期望.

我反而想問, 味道好嗎?
原帖由 yuetmama 於 09-3-12 23:05 發表
If you are talking about the poolside FRESH 露天 buffet, I went there last Thur evening.......no good gar

Very simple food like salad, steak, porkchop, chicken wings, potatos, sausage, fis ...

侯爵府

好媽媽勳章

蘭香閣~ 以前返學成日去食早餐, lunch, o個時沙牛麵好正嫁! 不過凍飲要加3, 對學生哥黎講都算貴~

現在開返o個間, 味道差幾皮 :;pppp:

原帖由 芝士腸 於 09-3-11 18:19 發表

我之前經過好似執左而家開番喇

侯爵府

好媽媽勳章

我食過lunch, 都ok
原帖由 JJA 於 09-3-25 16:29 發表
咁有冇人試過 Taiwai 果間"木屋"日本料理呀?

侯爵府

好媽媽勳章

dear 沙田友,

如果shatin有間樓上cafe仔, 可以比小朋友玩, 大人食野傾計 & 包場開party, 你地覺得消費budget會係幾多呢?

侯爵府

好媽媽勳章

咪甘講啦, 我都好窮 ....

請問$60/$30 係party or 食一餐既budget ?

原帖由 JJA 於 09-7-6 14:30 發表
我好窮ga, 我覺得大人 around $60, 小童around $30 我先會去

侯爵府

好媽媽勳章

萃華又如何?

楓林小館 & 萃華 邊間好食d 無甘貴呢?

因為想帶62去食, 佢好like食雞, 唔知邊間整得好d呢?

原帖由 daphneho28 於 09-6-4 09:34 發表
楓林小館OK, 不過勁貴, 絕對唔係家常便飯

侯爵府

好媽媽勳章

漁米之鄉.. 係咪同mk o個間一樣嫁? mk 有"私房菜"食, around $100/人, 然後由廚師自由出菜, 我覺得幾好味.

唔知mos 有無呢?

原帖由 JJA 於 09-7-6 14:34 發表
漁米之鄉d鹽焗雞都幾好食ga!

侯爵府

好媽媽勳章

會呀! 期待中添!

見佢o係東涌好耐, 成日見佢送pizza, 似乎好香~

btw, 我以為佢係只做外賣添!
原帖由 芝士腸 於 09-7-10 15:37 發表
大圍今個月開一間pizza店,你地會唔會去試

侯爵府

好媽媽勳章

i see ~ 多謝你既意見. 老公近日不斷push我辭工同佢一齊開, 因為佢gau唔掂個廚房... 但我又想繼續打工///

如果開得成, 應該會係田心, 希望到時大家會多多支持啦 ~

不過現在10劃都未有一撇
原帖由 JJA 於 09-7-11 13:04 發表
拿!我諗出得去開個Party 都有成20-30人gala, 當大人12個, 小童12人, 咁$60x12 +$30x12 = $1,080, 咁個 party budget for around 24人 就 $1,080 左右咁lor!

首頁

尾頁

跳至