想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

報到報到, 8 隻兔仔快啲跳入黎

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

原帖由 Woojojo 於 10-7-14 11:51 發表

眨吓眼你就28w, bb有冇咩大動作出現過呀? 時間過得好快, 你就快可以見到佢喇, 鄧你開心 ~
哈, 啱啱睇到原來你edd同我剛好差6星期 .

係呀,好似時間突然間過得好快咁, bb 都係咁喇, 呢期唔興"敲", 呢期興游黎游去,數數手指,差兩個幾月咋,好心急

係呀,妳都仲有三個幾月到就見到bb 喇,大家一齊加油

等緊 bingo 既 jm 都要加油,兔寶寶們排緊隊黎緊

子爵府

原帖由 Woojojo 於 10-7-14 12:16 發表

我終於21w5d先feel到胎動, 到feel到之後個感覺實在好多喇, 冇咁擔心monchacha唔知有冇咩事囉. 我琴日都入咗產假申請, 1/11就開始放喇. 愈來愈心急想見bb呢!

你會順產定開刀 ? ...

恭喜妳feel 到胎動喇,係咪好得意呢,妳之後會feel 到越黎越多
我都仲未填產假申請,我應該中秋前一個禮拜開始放,12月頭就返工喇
我會順產呀

子爵府

原帖由 Woojojo 於 10-7-20 09:07 發表
我琴晚有驚人發現......就係我個肚臍平咗!!!!!
一路都係個肚漲大, 個肚臍冇跟住升起, 我仲有d擔心佢會變咗個深淵咁藏污蹟. 點知琴晚沖涼見個肚好似掹得好緊, 再望下個肚臍...佢竟然升番出嚟, 深度同肚皮差好少喇 ~ ...

我個肚臍,無開口好耐喇,仲要圍住佢好似俾人打腫咗,但係又唔係突

子爵府

好耐無蒲頭喇, 恭喜哂 daisylhh , 其他jm 都會陸陸續續收到好消息架, 加油呀

子爵府

又好耐無上黎喇, 阿囡趕得切做國慶寶寶, 喺10月1 號出咗世喇

woojojo , 好快就見到monchacha 加油呀
daisylhh , 見到心跳真係好開心, 妳要繼續加油呀

其他jm 都要加油呀

子爵府

多謝哂大家, 啲朋友就話似我多啲, 我就係唔知,佢出世得 2.795kg , 同私家有出入, 不過算易生, 5分鐘就出咗黎喇, 不過之後縫針就辛苦啲

佢算可接受喇,可能而家仲細, 成日掛住瞓, 我地有啲啲衰,夜奶無俾佢食, 佢又唔扭就由得佢瞓

子爵府

可能我講得太誇張, 我自己就覺得好快, 因為我十點零五落到產房, 之後痛加上聞笑氣 wing 咗, 到佢話俾我push 開始, 都只係兩三下阿囡就喺十一點零五分出咗黎, 所以我覺得好快

woojojo , 唔好太擔心喇, 會影響monchacha , 或者佢遲啲會自己解番

夜奶嗰度, 係我地唔搞醒佢俾佢食咋, 啲人話啲初生係掛住瞓, 一定要搞醒佢地食奶架

我都share 我啲壞習慣先

1.日日食香口膠(郭夫人,b媽)
2.以前成日奶茶咖啡(b媽, ilovedogs,Woojojo)
3.成日食microwave食物(郭夫人,b媽,EeyoreV, Fox1111)
4.少湯水(郭夫人,ilovedogs,Woojojo, Fox1111)
5.飲/食有酸性如檸檬(b媽, EeyoreV,ilovedogs, Fox1111(lemond tea 算唔算))
6.少運動(郭夫人,b媽, ilovedogs,Woojojo, Fox1111)
7.夜訓(EeyoreV,Woojojo, Fox1111)
8.集中dodo其他日子休息(郭夫人, EeyoreV,Woojojo)

子爵府

b 媽, 恭喜哂妳呀, 快啲check 埋勁嘢再double confirm 喇

lambob , 阿仔唔埋身食就泵出黎喇, 我個囡都係唔肯埋身食, 我就初初泵出黎, 但係因為太辛苦, 未安排好哂啲嘢, 所以而家放棄咗人奶, 俾阿囡食奶粉, 有乜唔開心搵人傾吓喇, 我都同咗好多朋友傾計先叫好啲咋,加油呀, 妳唔開心,阿仔都會唔開心架

woojojo , 放鬆啲就啱架喇, 俾啲信心monchacha , 佢一定會自己解番個結架

子爵府

b 媽, 恭喜哂呀, 要小心身體呀, 下星期天氣涼呀, 記得著多件呀, daisylhh 同其他jm 都係呀

lambob , 食人奶係天性, 阿囡而家肚餓抱佢佢都好自然去搵位食, 但係醫院啲阿姐話我知, 有啲bb 如果食開一次奶咀, 佢之後就唔會肯埋身食, 同埋可能我乳頭太大,佢個咀仔放唔入, 又食唔到有奶, 所以佢唔肯埋身食

餐餐要pump 出黎真係好辛苦, 連休息時間都無, 所以我先放棄人奶, 加上99 又唔係全天候幫我手, 梗加要放棄, 如果唔係真係瞓都唔使旨意

woojojo , 唔好飲太多茶呀, 我嗰時忍唔到日日飲檸檬茶, 之後唔知係咪關事定係我本身坐姿問題, 坐骨神經痛到癲咗, 我陣痛嗰陣仲以為係坐骨神經痛發作, 所以茶都係唔好飲太多呀

子爵府

我就係戒唔到檸檬茶,所以後期痛到傻

我放到11月28

首頁

尾頁

跳至