想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

8週6天.........小b離開了

今日去醫生度檢查,小b冇心跳,亦冇生長,喺moniter見到佢郁都唔郁,亦唔似以往幾次懷孕8,9週,醫生一將超聲波放入,就聽到小b嘅心跳聲...............

醫生面色一沉,就話...唔係幾好,細咗好多....我都未等佢講完,就問"係咪冇心跳?"佢話係.......

佢話可以等幾日睇佢自己出唔出嚟,又或者可以吸佢出嚟........有冇人可以話俾我知點做好呀?

5月已經括咗一次宮,而家又咁......

個天真係唔肯俾個仔我!!!!!!!!

大宅

好媽媽勳章

醫生話等兩日等佢自然流,流唔到就入院吸
原帖由 WaKy 於 10-1-4 17:34 發表
可唔可以塞藥呀...

你 5月先刮過, 又刮好傷...

你之後要好好調好身體呀

大宅

好媽媽勳章

醫生話bb得1.7cm, 細過應該嘅2.1左右好多.........

原帖由 miffymiffy 於 10-1-4 18:03 發表

係咪好肯定架? 會唔會遲排卵, 所以仲未有心跳住?

之前 1WKS 已CHECK 過?

大宅

好媽媽勳章

多謝大家,而家只有等.....希望佢自己出黎,唔使我入院啦

大宅

好媽媽勳章

多謝大家,請問點先可以令佢容易d排出,會唔會食一d嘢有幫助?

大宅

好媽媽勳章

醫生都話最多等兩,三日好啦.但係痛唔痛架? 請問你係咪自然排出?

原帖由 CHUNGMIUYAN 於 10-1-4 19:02 發表
非常明白,我都是過來人,如果BB無自然流出來,就可以入院選擇吸宮或塞藥。但如果一直都未排出來就不要免強等,因為有機會引致發炎。

大宅

好媽媽勳章

知道啦,多謝大家關心!咁係咪自然流會好過吸呀?

大宅

好媽媽勳章

真係好多謝大家嘅意見同鼓勵,我諗呢一兩日佢唔流出嚟我就會入院做架啦,祝各位都健健康康,快d生個小寶寶!

大宅

好媽媽勳章

BabyDreaming,

多謝你嘅分享,我頭先都book咗星期四朝早做手術,費事再等,因為今個星期有好緊要嘅嘢做,如果照醫生同姑娘推斷,可能要星期尾先會作排出嚟,又唔知我會係邊種反應,而且醫生會離開香港,到時先叫救命就慘啦!

各位姊妹,

唔使擔心我,我知道呢個係殘酷嘅自然淘汰,如果bb唔夠strong,夾硬保住佢仲多嘢擔心.星期四手術完畢我會報平安架啦! 不過之後我真係要好好坐月先得,我受唔住第3次打擊!!!

原帖由 BabyDreaming 於 10-1-5 20:34 發表
我想同大家分享我既 case: 在12月19日, 當時12w 3d, 都已3個月, 在私家診所驗唐氏, 一切都正常, 仲見BB 手腳郁郁, 果一刻好開心, 事隔4日, 即12月23日, 呢日係政府醫院安排既產檢, 早上11時, 醫生叫我上床聽BB 心跳, ...

大宅

好媽媽勳章

多謝晒你哋,其實唔開心一定有,不過我接受咗啦,只不由陀b到而家都唔講得俾家人同朋友聽有d孤軍作戰嘅感覺,真係好彩有bk一班好姊妹咋!多謝晒!!!!

大宅

好媽媽勳章

因為我5月先小產完一次,咁快又bingo,又小產.......我好驚好傷身呀!今次真係要好好調理先再試!可能今次咁都係因為上次冇好好保養,我老公仲話我湊b湊得辛苦得濟(我係緊張大師,咩都自己做,唔俾工人湊......
原帖由 giselle1012 於 10-1-6 18:27 發表
上年2月我懷孕10周小產左 見紅入院當晚自然排出 但系我無灰心 好積極養好身體 結果3月極速又有左 上個月我生左啦 小產左唔緊要 最緊要養好身體唔好灰心 好快BB就會返來你身邊 ...

大宅

好媽媽勳章

我返嚟啦,今朝做咗,响醫院瞓咗陣,返嚟屋企又瞓咗,而家好精神啦!最慘係大女唔舒服,今朝响醫院成朝心掛掛!

大宅

好媽媽勳章

醫生手勢好囉 我都冇痛,上次我出院第二日仲去咗南丫島同海洋公園添呀!冇好好坐月所以而家身體差囉 不聽老人言,吃虧在眼前!

原帖由 快樂 於 10-1-7 17:42 發表

痛唔痛?咁快出得院?你上次係咪冇坐月呀...今次補番下喇!

大宅

好媽媽勳章

幾時可以開始飲呀?

原帖由 bonbonha 於 10-1-7 19:29 發表
1234babies

我上星期吸宮, 而家都坐月ing, 你可以用黨參, 南棗, 薑 加炒過嘅米煲/焗水飲, good 呀!!

大宅

好媽媽勳章

多謝!!

首頁

尾頁

跳至