自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

首先又唔好講到住公屋有幾好幾好⋯⋯又唔好講到住私樓有幾慘,連買餸錢都無⋯⋯都幾自欺欺人。
朋輩比較一定有,住屋方面比唔上同學,咁可以起其他方面例如成績、才藝等等贏人地咪得囉。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

007Mary 發表於 20-8-28 17:34

呢d係我朋友係街市賣菜所得結論,仲有海鮮檔老闆都話公屋多 ...

個仔讀到中二,其實好多人層樓已經供完。

水晶宮

extra88 發表於 20-8-28 18:20
但係去到2000至2010年都買唔到一間私樓,
又真係廢廢地。

各有前因莫羡人,我父母生5個仔女,細個住新界村屋,屋係自己既但地唔係,後來政府收地,我地可以有公屋住但父母話唔會申請公屋,我地5兄弟姊妹最後大家各自起2000年打後買左大單位既私樓/居屋,所以我都幾認同你所講。

首頁

尾頁

跳至