自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

用聖經來欺負MINORITY...哈~~全能的神怎樣教教徒包容和愛....
以前就因為教會人事的無知,害死了天文學家,說什麼地球是不是圓的.....
今日還因為不懂解讀聖經,來欺負同性戀者...........
看看以下短片,請訴告我你們有依照聖經去做嗎?
http://www.youtube.com/watch?v=o2f3vEzei34&feature=related

alicemic    發表於 12-6-16 18:21
獻醜不如藏拙

子爵府

回覆 oooasis 的帖子

咁政府俾人食豬肉、雞肉、魚肉同牛肉等,係咪等於將來可以俾人食狗肉、貓肉甚至係人肉丫?大家都係食嘢醫肚啫~~~為咗唔好將來發展成食人肉,而家唔可以俾人食肉~~
獻醜不如藏拙

子爵府

而家香港社會可以表兄妹結婚,同「姓」結婚,例如黃黃聯婚(同姓氏好大機會係同宗),呢D唔係更可能令人亂倫咩?要禁唔係先禁呢D,點解反而禁同性戀呢?點解要將亂倫的問題,扣喺同性戀身上?

獻醜不如藏拙

子爵府

回覆 heichunmum 的帖子

佩服.........我絕對尊重任何宗教,但我真的瞧不起林牧師...

獻醜不如藏拙

子爵府

回覆 傻BB 的帖子

異性戀喺街度KISS你又反感嗎?這樣的教育下,仔仔會學會包容同接納以及分析嗎?.......
你有看過SINGAPORE的同志宣傳片嗎?還有德國的同志故事,教導小朋友怎樣看待同性戀...
獻醜不如藏拙

子爵府

回覆 傻BB 的帖子

偷窺本身是罪行,跟同性戀本質完全不同...同性戀有正反兩面立場,作為家長,不應只貫輸自己相信的一面
獻醜不如藏拙

子爵府

回覆 heichunmum 的帖子

所以有時我地概嘆一代不如一代,咪又係社會同家長一手造成...
獻醜不如藏拙

子爵府

香港嚟講,食狗肉係犯法同性戀係合法,佢地係一群少數
所以用食狗肉嚟比喻同性戀係唔恰當
同性戀可以用食兔肉OR鴕鳥肉(唔係太多人接受,但有人又接愛)形容~~~
咁係咪而家政府要先禁兔肉鴕肉嚟防止食貓肉同人肉?
獻醜不如藏拙

首頁

尾頁

跳至