親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

我都係跟康泰,前日回來.旅遊車完全唔掂,又熱又侷,細女侷到嘔,

mike 可以不去,跟本唔平,

central festival pattaya breach ,反而唔錯, 如 Naraya, (記得download coupon,有9折,可用cash 比錢, coupon 是任何一張都得,是不限分店地址的)

boots :很多都特價

男爵府

醒目開學勳章

我就print 曬去,是但比張佢,諗住唔得就係曼谷買,點知佢只係望了一眼便算. .有9折就可幫補下嗰7% tax.

男爵府

醒目開學勳章

[quote]原帖由 雪文 於 10-7-20 11:04 發表
唔該.

請問sala daeng分店是否要自己坐車出去加, 因我個行程唔見有去.

代答一下,如唔啱請指正.

我見 saladeang 分店,就在行程表住的酒店附近.應該就在附近,可行過去,交通路線在coupon上睇, 到時可找導遊問問,

不過見行程表,行程已經很緊迫,未必能有時間營業時間朝10AM-10PM.我在芭提雅時只買了幾個,諗住在曼谷時再睇,點知細路太累.要回酒店.結果冇得去.

男爵府

醒目開學勳章

可不用在香港唱錢,可在曼谷機場 唱,我當日(13/7) 我望了2間都一樣.都係4.04
導遊3.90

16/7,,夜市唱 4.04

和導遊唱,好處是用唔曬,可換回港纸.當然只限和佢唱的

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 技安 於 10-7-20 15:06 發表

我D戰利品...KAKA

點解咁多!你就好啦! 我又係時間唔夠,加上走錯路上了樓上,只買了5個.在大笨象園見到,以為流嘢.結果又2手空空.

男爵府

醒目開學勳章

To 雪文.

想講多少少,見行程表中有Suan-Lum Night Market.有間角位賣手信如榴槤干.魷魚絲.等比芭提雅平.正確位置唔知點講.只知隔離是換錢counter.及旅遊車停車位附近

導遊話講價最多8-9折.但我試過買介指,由120泰株1隻減至100泰株 2隻.同一欵hello kitty. T shirt 在芭提雅要200泰株 ,但在Suan-Lum Night Market 可350泰株 2件,而且欵式更多選擇.

男爵府

醒目開學勳章

仲要去林真香買手信嗎 ?

[/quote]

sorry!係咪林真香,就記得!印象中好似唔係.只記得角位,其中一邊門有張長椅.跟住就係唱錢位,隔離係馬路.有一個好高好大由上而下.好似用燈泡整成一行字(我冇望清楚)另一邊門對正夜市.冇價講,不過我買細包魷絲係 60泰株一包,佢自已減100泰株 2包.

榴槤乾在水上市場160泰株一包,(冇講價,因即刻食)mike 百貨公司門口側原160泰株,講價至135.在此店130.大包110泰株一包.我見其他團友都話這間較平.林真香,

而林真香就冇去,因冇時間.
mike 百貨公司門口側.(停車位.).那間手信店有價講,價錢都ok

男爵府

醒目開學勳章

sorry, $110泰株一包是指林真香豬肉乾.

男爵府

醒目開學勳章

[quote]原帖由 技安 於 10-7-23 18:57 發表
大家都係交流下, 知多D野嘛!

agreedx10000

首頁

尾頁

跳至