親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 東莞(塘廈)三正半山酒店

請問D池水乾唔乾淨? 泳池開放到幾點呢? 如果由皇崗去車程大約要幾耐? 你在中旅訂package不包接送嗎? sorry, 咁多問題, 但我都覺得好吸引, 想喺暑假之內去, 但我睇過永東列出來既booking list, 好多星期六都full晒
:cry:
波子媽 寫道:
如果星期五, 六, 日d package 會貴小小, 我係中旅買, 承為 $1118 (池畔親水房 + 2位早餐 +2杯drink). 星期一至四, 係平d o架. 我係4/8 (星期五)去o架.

我囝因為只有 3歲半, 佢地o既standard 話小童超過 1m 就要收半費, 我話我囝得 98cm 咋, so...佢個早餐 & dinner buffet 就可以free 囉. 哈.....
除左swimming, 可以用佢地o既jacuzzi 水療, 我老公最鐘意, 佢話好舒服, 好似真係比人揼骨咁正. 又可以租橡皮艇玩, 佢地個池, cover 個地方好大好大, 可以去到好遠下.

交通方面, 我地係羅湖搭火車去樟木頭, 再租"面包車"入酒店 人民幣30, 如果時間夾到, 可以坐酒店o既free shuttle o架.
如經由皇崗去, 係皇崗有一架"永東巴士", 可以直接去到酒店落車 (人民幣 70), 唔使轉黎轉去tim.

複式洋房

波子媽,

謝謝你的回應, 你book8月4日都要問咁多間旅行社先book到, 真係幾難book喎. 但近排成日打風落雨, D天氣真係玩死人, 你上星期去天氣可以嗎? 因為應該都係啱啱打完風!
波子媽 寫道:
just for your information, 我地係31/7 (星期一)決定book 4/8 (星期五)o既 "三正"池畔親水房, 但call 左幾間agent, 3T, 永東, 仲有一間唔記得叫乜名........幾間都話冇房 full 左, 後尾去"中旅"就book 到, i don't know why!
另外, 永東之所以貴小小, 應該係佢有車由"皇崗"送到去酒店, 由皇崗去遠好多o架, so...就應該貴在車費lu. 羊毛出自羊身上囉.

複式洋房

波子媽,

你做咗呢個topic嘅顧問呀!

複式洋房

AnnLok,

請問酒店裏面有冇健身室? 夜晚個show係睇咩架?

AnnLok 寫道:
剛去完, 我個女4.5歲, 玩得好開心, 因有個好大的室外泳池, 又有室內暖水泳池, 按摩池, 都好正.有個兒童遊戲室, 住客免費,有波波池, 彈床, 滑梯等, 我女不知幾鍾意玩ar.
我地去時坐火車由深坤到樟木頭(30mins)轉 Hotel Shuttle 去(25mins),之前在樟木頭"小雨天"食湘菜lunch才入hotel.之後dinner in hotel 中菜聽, d 野幾好食ga,小朋友都啱食嘅, 不過係香港價錢lor, 佢呢間酒店的銷費都是香港價錢的. 西餐就麻麻地, 我老公食咗個下午茶餐加埋15%charge要50幾蚊人仔(餐蛋面+件蛋糕仔(難食)+熱0茶).
所以食中餐比較平同好食d.我地夜晚冇出去樟木頭ar,有細路同唔係地頭就冇去啦, 佢晚上hotel有show睇, 50人仔包杯drink(晚上9:30-12:00).

[quote]
TT168 寫道:
想請問適合小朋友去玩嗎?有無兒童遊戲室?如果去市區係唔係好遠呢?酒店食物好唔好食呀!

首頁

尾頁

跳至