自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

anniekayan 發表於 21-11-6 16:57
保持美麗動人優雅同年齡有冇老公無關,係對自己有要求,開心就好,我相信我會努力靚到80歲
...

Yes fully agree . 我覺得健康最緊要,我都仲有幾年就50歲啦,最近兩年keep住每日都去運動,同埋盡量12點前去瞓覺,兩年來完全冇病過,仲瘦咗48磅, 我無戒口鍾意食就食雪糕薯片每日都食(適可而止),有運動就唔使驚食. 其實保持年青心態,有適量嘅運動同休息,就會自然keep 到。不過過咗40歲之後明顯皮膚係乾咗,不過我唔鍾意出去做facial , 唯有用護膚品keep 住,白頭髮就冇得搞,只可以每個月染。this is part of aging . 冇得逃避,佢點都會嚟搵你,唯有放鬆心態,做到幾多得幾多。

我今朝先至問老公,你估10年後我仲可唔可以着成咁出街,希望可以keep到。大家一齊努力

男爵府

Tracyman0801 發表於 21-11-6 20:41
Jm keep得靚wor(emoji)身型好好
請問你每天做咩運動去keep

跳舞, weight training (body pump) , HIIT (body attack), boxing (body combat)隔住做,每次45分鐘. 有時間lunch break 會去做yoga, 冇就夜晚會拉下筋

男爵府

littlefunpig 發表於 21-11-6 20:49
唔好講入五
見唔少生完仔女幾年
已經不修邊幅變肥

有時見到身邊朋友FTM, 成副心機擺晒喺小朋友度,搞到自己成個肥師奶咁,老公偷食又小三,仲要玩認真要離婚,朋友就好慘,人生好似冇咗個核心, 超lost . So sad . 不過keep得好都唔代表衰人唔會出去偷食。

男爵府

QQee 發表於 21-11-7 11:05
冇錯,一句話,過到自己!
keep嗰啲,又係過到自己
唔keep嗰啲,又係過到自己

Absolutely. 真係睇個人要求!隨心. 人人都會老,過到自己就ok.無需要同人比較

知道呢度有好多人笑霞E, 不過我真心佩服, 其實佢對自己有要求姐

首頁

尾頁

跳至