自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Mrs.Chan 發表於 21-10-28 17:04
我無買日本樓~
旅行自住好似無咁嘅需要,因為唔會每次旅行同一著陸點,唔想被一間房子困著,想去多啲地方 ...

邊個同你講唔可以加租 真系要絕交既朋友。我次次都加

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sandwich 發表於 21-10-28 16:42
可以分享下嗎?投資定係旅行自住?有咩地方要注意?謝謝!

唔好同香港agent買。諗都知啦,賣得出既樓點解要黎香港。

我從唔買東京以外既地方,大阪如果ok d樓就唔會咁平。

東京,一定買最top既地段。唔需要系最貴既樓,但地段重要 日本agent 幫我收租同搵會計做tax report。

唔好問我幾多percent return,我冇計過 買左兩間玩下收租。有閒錢就OK既,重要系円低時買。0.06+

珍珠宮

sandwich 發表於 21-10-29 03:22
謝分享!想問下係咪直接上網自己搵日本的agent?thanks

我系網上睇左d offer再約見睇樓,但而家冇得去。

買第一間系連租約,其實冇睇過

珍珠宮

Mm233 發表於 21-10-30 02:01
你係轉租客先加姐話?

同租客續約都加。

珍珠宮

sandwich 發表於 21-10-30 07:44
唔該晒

客氣,要搵好既經紀幫你

首頁

尾頁

跳至