跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇媽咪是在香港要返工,有工人清潔煮飯帶小朋友。

但是,移民之後,冇工返,要做晒工人的事,一腳踢之餘,重要自己帶小朋友的呢?

小朋友又細,重要有Kinder + New born!

有人話,不如在香港辭職試下先,費事後悔,好唔好呢?但又想儲多個$,最遲先quit!

如果係你,你會點撊呢?有冇過來人,有咩建議可以快些適應?題點下呀!

別墅

回覆:1mocha 的帖子

收到!好實用!

別墅

回覆:lovemy2kids 的帖子

你太好了!我也有三個的,不過,一個大的,自己基本上可以攪掂,不太擔心!有你這個例子,我的信心又返晒來了!

別墅

回覆:emily_hm 的帖子

我有車牌,不過手車就麻麻,來到要送小朋友返學同買餸點到點,我想練習下應該ok! 最近要拿個膽出來試!不過,人老左,怕事左囉...

別墅

回覆:DoReMi2008 的帖子

I plan to come in Jan 2016 so that my elder kids can go to school in term 1. By that time, my youngest one will be over 1 year old!

別墅

引用:Quote:原帖由+lovemy2kids+於+15-02-03+發

原帖由 goosema 於 15-02-03 發表
恭喜你呀,原來有第三個了

別墅

引用:+本帖最後由+bread+於+15-2-4+11:23+編輯+\\

原帖由 bread 於 15-02-04 發表

回覆 DoReMi2008 的帖子
請問你是報名後幾時先要做Eng Assessment?

別墅

回覆:1mocha 的帖子

我想問bread,她小朋友year 5那次!

別墅

回覆:bread 的帖子

明白了,因為我上次問,佢只係話你個小朋友適講英文就ok啦, 所以,想知多些!Thank you ah!

別墅

回覆:julianak 的帖子

I will go to Sydney and I have 3 kids.

別墅

回覆:julianak 的帖子

Not yet decided - Chatswood, Oatley, Epping, Eastwood, Lindfield, East Lindfield, Roseville, Gordon, St Ives, Castle Hill, Hornsby, etc ...... Any recommendations?

別墅

回覆:mandysio 的帖子

When will they arrive in the morning?

首頁

尾頁

跳至