想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我又來報到, 今日17/5 Day 1, 肚勁痛~我cycle 26-30
你講既桑寄生蛋茶, 是什麼?, 有幫助我都想食一食
原帖由 Ham.Family 於 10-5-17 16:38 發表
咁你地有無食定d咩補品 or vitamin呀?

我上2個月開始食葉酸
上星期開始食桑寄生蛋茶,打算Keep住一星期2次,我睇書話懷孕前同懷孕期食都好架!

大宅

我都由Day 10 開始check, cycle 26-30
原帖由 Ham.Family 於 10-5-18 15:55 發表
你地通常day幾開始用紅d or排卵棒?

大宅

回覆 2# Jacobcat06 的文章

請問點解見紅D深粗先丙同哈哈笑呢? 哈哈笑係什麼?

大宅

回覆 14# Sakpp 的文章

不好意思, 一碗水煲45分鐘, 係咪要放三, 四碗左右呢

大宅

原來尼樣係哈哈笑, 我有見過, 都係貴所以無買來用, 唔該晒
原帖由 Jacobcat06 於 10-5-20 01:50 發表
因為哈哈笑好貴,$220左右得7條,所以我慳住用!其實我三月先開始試用紅D,當時醫師叫我調理下先!但諗住咁平咪練習定先囉!嘻嘻~

大宅

請問你係咪一直睇開何桂萍醫師, 佢睇得好嗎? 我係尼度JM比左尼個醫師卡片我, 約左下星期二第一次睇. 我打電話去問M come 去睇都唔緊要
原帖由 mickyma 於 10-5-19 19:50 發表
我今日19/5 Day1,原本約咗聽日睇中環何桂萍醫師,但依家唔知點好,因為上個月睇咗遲醫師,食咗佢啲葯,今個月M到冇噤痛(雖然唔中),所以諗住聽朝早去搵遲醫師,食多一個月,睇吓點,呢個月如果衰咗先轉醫師啦! ...

大宅

回覆 10# mickyma 的文章

聽落唔錯wor~~, 好想快d去睇何桂萍醫師添 謝謝你

大宅

每個人體質唔同, 我都間唔中個唇生一達達紅色野, 都唔知咩來, 我估係食物敏感, 不過都唔知因咩敏感, 可能係食得多中藥, 每次飲得多果個月都會發出來, 醫師都話我係燥底.
原帖由 Jacobcat06 於 10-5-21 16:41 發表
醫師開左啲藥俾我食,超苦呀!不過而家大致上都好返曬嚕!唉!醫師話我的體質又熱又燥!好多野都唔啱,我尋日問佢我飲桑寄生好唔好,佢話都唔啱!除非煲的時候走旦啦! ...

大宅

要介口, 我都介得好清, 連飲野都係, 只係飲水, 一齊努力比心機, 為生BB要盡量保持心情放鬆, 我都學習緊, 我們一定得既
原帖由 Jacobcat06 於 10-5-21 18:52 發表
係啦!咩都唔食得,好灰呀!

大宅

昨日day 12, 紅D check 到有線, 都幾明顯下, 不過就未去到深粗=對照線, 我一向都顯示唔到深粗, 請問紅D有線後要當晚do do , 還是等遲一晚先, 因為紅D之後既36-48小時先排卵, 各位JM, 請指教

首頁

尾頁

跳至