自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:林x德。。我打過佢工。。係咪銅鑼灣office.

原帖由 belovffy_02081 於 15-07-24 發表
林x德。。我打過佢工。。係咪銅鑼灣office..佢係架。。古古怪怪架。。有時心情靚又會對人好好架。。其實呢 ...
乜水?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:呢個帖好精彩。當年初畢業見過一份工,個大

原帖由 ipodbaby_123 於 15-07-24 發表
呢個帖好精彩。

當年初畢業見過一份工,個大老闆見我,佢問我ms word某一個specific既function識唔識用, ...
佢公司賣handcream???

寶石宮

引用:我中學讀華仁, 大專讀樹仁. 有一次見工, 有

原帖由 快樂股民 於 15-07-24 發表
我中學讀華仁, 大專讀樹仁. 有一次見工, 有個女人話"有冇搞錯呀, 華仁仔搞到要讀樹仁". ...
樹仁好失禮咩?起碼唔會大支野

寶石宮

引用:香港老闆係咪大壓力都咁~_~

原帖由 laiv3v 於 15-07-24 發表
香港老闆係咪大壓力都咁~_~
hr 拃條雞毛當令箭咋

寶石宮

引用:未試過鬧,不過試過俾人話我做乜未搵到工就

原帖由 Lihoma 於 15-07-24 發表
未試過鬧,不過試過俾人話我做乜未搵到工就辭職。

我解釋話我想專心D去搵工,唔想在舊公司要經常請假見工 ...
我都試過類似,問我有冇財政壓力

寶石宮

引用:Quote:good_pig 發表於 15-7-24 17:44 乜水

原帖由 moon_o_o 於 15-07-24 發表
link
我知了

寶石宮

引用:Quote:good_pig 發表於 15-7-24 17:49 hr

原帖由 laiv3v 於 15-07-24 發表
確實,HR真係大曬~_~
好討厭

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-07-24 發表樹

原帖由 貓貓6299 於 15-08-19 發表
今日我偷雞取病假去見份兩萬CS主任位,件HR講野,簡直—令我眼界大開喊死,我經每份工都著明離職原因,但⋯ ...
人問題,當正自己有權力,加上見工既人唔會鬧佢

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-08-19 發表人

仲有個HR女人電話中已經叫我帶埋正本及Copy本的學歷及工作證明佢,我都聽話帶齊曬,點知間野要埋舊會考cert ...
呢d badlist佢啦,講比佢阿頭知都冇用

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-08-19 發表呢

就係佢的所作所為-特別係佢影完我張舊制98年會考cert只有6分的Cert背面後,要等到我開門要走,等到要我開聲 ...
too.bad

首頁

尾頁

跳至