自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

manshan86 發表於 18-6-17 17:34
老公搵差不多4萬1個月,供車+租屋大約$8000
平時有賭錢習慣
我就搵$9500 負責晒全屋家品水電 6隻貓開支及娘 ...
全屋家品水電 6隻貓開支..呢度幾多錢??

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

manshan86 發表於 18-6-17 17:56
回覆 good_pig 的帖子

我諗2000-3000左右.呢個係平均數值.好似上月貓絕育就用了3000.換傢俱都用左6000:bas ...

我覺得一筆過大錢,佢又有份用就佢比啦

寶石宮

manshan86 發表於 18-6-17 18:15

之前有人提議每人擺D入戶口.然後有咩就係入面扣. 其實都幾好.

佢會唔會肯先

寶石宮

manshan86 發表於 18-6-17 18:28

1: 你每個月供車個到加1000比我當家用啦2: 你可唔可以每個月供車個到加1000比我當家 ...

4, 我地不如一人夾二千做家用基金呀?咁壞電器,都可以呢度出

唔好講到係比你咁

寶石宮

Nikitang1111 發表於 18-6-17 19:42
樓主,你唔好做到自己咁卑微啦!
你咁小人工負擔咁多,仲要做晒家務,
咁唔平等既情況下你覺得自己可以捱到 ...

揾份工可能易過叫老公出份錢

寶石宮

大力大力 發表於 18-6-17 21:01
妳要求真係超級低~

佢搵41000,妳得9500,他每月應該比妳 8000~10000 也算少把~

或者咁講,屋企d嘢大家有份用,都唔係話比錢樓主呀

寶石宮

manshan86 發表於 18-6-17 17:34
剛剛老公回家時我直接說沒錢了,要家用,他也樂意給的,暫時先給2000,畢竟之前都沒有給的習慣,他也表示 ...

攪掂就好了

首頁

尾頁

跳至