論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

在HK 13年, 若掂嘅, boss會唔放人, 唔止收5千啦。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Thelittlepingu 發表於 19-3-6 08:33
聲稱現任僱主過身。

我 in 左幾個,有兩個都係咁講。
2014 8月, 我炒肥廢人cornellia, 因Pa死。 但我留返佢細佬andy. 請願留男都唔留廿。 佢見工就稱僱主過身。 大模屍樣要我比reference, Pa死亡証。 就算差reference我都唔寫, 因衰法電話簿寫唔晒。 我話Sir's death certificate personal document, you have no authority to look.

日日追。 就係唔比。 卒之都揾到工在荃灣, 但垃圾就係垃圾, 迫人炒呃錢。 10月尾又比人掃把, 又話揾到第三份架,入境處唔批visa.

象牙宮

Solarflare 發表於 19-3-6 07:53
果13年未必係一個僱主。
可能係2年-4年一個僱主, or 長期跳工賺錢。
如係13年同一僱主, 問下她拎僱主電話, ...
我以前偷野印, 請時在香港6年, 三個约, 但從無續過。 我度亦滿約, 因不能。人贜並獲, 唔憤比多個月佢, 捱到完約。

首頁

尾頁

跳至