論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

2, 我唔敢比意見。

但 ( 1) 你個agent有冇問題? 59歲? 退休年齡。 佢來做野定你當佢家婆服侍?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

59歲工人有嘅, 我妹99個工人, 但佢三十幾年前到香港, 同妺99個細佬揍大細佬對姊弟, 2001年 99細佬全家移民Canada, 而我妹又啱啱生女, 99接收咗個工人, 但工人唔使揍妹女, 因有另一工人揍。 老工人做到而家。 妹99預佢分分鐘返philippine, 預備定一筆比佢養老。因為老工人已做太嫲了。

象牙宮

winnie_baby 發表於 19-10-23 07:07
你當時有無聯絡過她前僱主? 我們聯絡過59的前僱主,so far的comments都係ookk, 黑面/ 老seafood仲會有d ...
前僱主? 係咪真? 定agency扮? 我比agency扮Immigration, 問我攞衰工人reference letter. 因所有資料我已fax晒比Immigration, 而Immigration亦同我溝通晒。

我問你係Immigration邊位? 乜野number? 點知一chok, 即現形話agency.

好有疑, 59歲, 就算唔退休都打緊風流工。

象牙宮

winnie_baby 發表於 19-10-23 12:05
回覆 lily-of-valley 的帖子

我估唔會卦.... 59個位...我老公係咁催我要.... 因為呢一刻我們無得選....
你問吓朋友工人, 大把工人揾工做。Good Luck

首頁

尾頁

跳至