論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 sweetcouple 於 10-5-22 11:52 發表
背景:

1. 我家BUN姐, 11月20號左右約滿。此人大學程度, 英文能力唔錯, 有耐性陪我囡睇書, 做清潔OK, 但不主動工作, 一做晒野就坐響廚房發夢, 亦唔會主動出黎陪我囡玩......煮食係奇差 (係冇心學, 2年來唔單止冇進步 ...

你個工人有大學程度, 來HK做工人, 自覺委屈咗自己, 成日覺得要做專業人仕, i.e.教書, 所以有耐性陪你女睇書. 如果你當佢係補習先生, 教唔教到你個女? 但中文一定教唔到. 可以同佢續約. 因$3580補習, 幾好的.

另外再講多個揍baby.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 sweetcouple 於 10-5-22 13:14 發表

哈哈....你呢個講法都好有道理.....

不過, 算佢唔好彩, 佢阿MUM我偏偏就係教書, 仲要係自問中英數理商樣樣都掂果種........(文科, 我有老公包底)!

要補習, 排隊未到要請佢........呵呵!!!!! ...

That's very good, you're a Miss, you can 心安理得轉工人.

象牙宮

唔該PM埋agent to me many thanks.

我6日炒個件dirty丫烏, agent 話如揾新maid, 要補$1000 document fee!

首頁

尾頁

跳至