跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 蔡夫人 於 10-3-5 11:15 發表
係啦, 我依家就係面對住, 成日唔知有乜食得唔食得...我公司包飯o既, 自從我知道bingo後, 每一日o既湯我飲到, 因為成日都係煲, 西洋菜呀, 霸王花呀, 木瓜雪耳, 老王瓜, 紅青蘿白, 等等呢d 湯, 唉, 瓜湯同菜湯我都唔飲 ...

唔好飲中午d湯, 寧願夜晚先飲, 無人煲就去美心或鴻福堂買.

複式洋房

原帖由 hehababy 於 10-3-12 12:46 發表
我個預產期改左, 威院果度都係約我啱啱13wk果日去照咋...其實如果呢一個月我個b個size大左的話, 到時過左13wk驚唔驚有影響架???

預產期改動多過3天,立即通知威院, 佢地會決定OSCAR駛唔駛延期或提早.

複式洋房

update

虎b 10月1日 第一胎
LamBoB 9月30日/10月1日 第一胎
netnetmammy 10月2日 第一胎
DOOBI 10月2日 /3日 第二胎
kinchutigerb 10月2日 第一胎
estherangel 10月2日 第二胎
mingchunw 10月2日 第一胎
k.k206 10月3日(自己計) 第二胎
Starry2010 10月3日(自己計) 第二胎
casllsac 10月3日(自己計) 第三胎
HuiC9 10月3日 第一胎
Tiger_Baby_G 10月3日 第一胎
Rox-anne 10月4日 第一胎
Fox1111 10月5日 第一胎
doudoutsang 10月5日 第一胎
月瞳 10月6日(自己計) 第二胎
cycream 10月7日 第二胎
cherrybaby 10月7日 第一胎
kiki_hk 10月7日 第一胎
hehababy 10月7日 第一胎
kappa1818 10月8日 第一胎
pugpug88 10月9日 第一胎
shoekey 10月9日(自己計) 第一胎
cklove 10月10日 第一胎
germiling 10月10日 第一胎
doramiu 10月10日 第二胎
bonnieip 10月10日 第三胎
天雪 10月10日 第二胎
babycatcat 10月11日 第一胎
Rarafish 10 月11 日 第二胎
joyce 10月11日 第一胎
akoala 10月12日 第一胎
chelai 10月12日 第一胎
lewait 10月12日 第一胎
吉田花花 10月13日 第一胎
ombaby 10月15日 第二胎
smallbearsheep 10月15日 第一胎
天兒 10月15日 第二胎
keroro911911 10月15日 第二胎 聯合
zuzu888 10月16日(自己計) 第二胎
sweetannann 10月16日(自己計) 第二胎
belda 10月19日(自己計) 第二胎
himichelle 10月20日 第二胎
Sana2010 10月20日 第一胎
cindyb 10月21日 第2胎
superwing 10月22日 第二胎
SiuLei 10月22日 第一胎
fongcnine 10月24日 第一胎
Cheng_Chan 10月25日 第一胎
isapk 10月26日 第一胎
ruby2333 10月26日 第一胎
一口太太 10月28日 第二胎
bubicream 10月27日 第一胎
蔡夫人 10月29日 (自己計) 第一胎
binbin仔 10月29日 (自己計) 第二胎
hotin33 10月29日 (自己計) 第一胎
siu花花 10月30日(自己計) 第一胎
flower28 11月4日 第二胎
肥先生夫人 10月29日(自己計) 第一胎
Jollytwinnie 10月30日 第一胎

複式洋房

原帖由 babycatcat 於 10-4-16 23:27 發表
各位~~我12w6d照oscar果日已經照到係女喇~~~
醫生話有8,9成呀~^^
我係出去尖沙咀私家照的~

恭喜你啊!咁咪可以幫女女扮靚囉!

複式洋房

原帖由 babycatcat 於 10-4-17 19:55 發表

係呀~~呵呵,,好開心~~
係呢,,你陀孖b,,個肚係咪好大喇!???
因為我宜家都開始見肚喇~~~

都大大地, 坐地鉄有時都会有好心人主動讓座比我! 胎動就剛剛feel到law

複式洋房

Siu花花, 光是看你的文字已能感受到苦痛, 眼也紅了. 但妳真的很堅強, 知道要放下和接受. 你要好好調養身體, 因為上天必定在為妳準備更好的寶寶.
是的, 要好好記住失去的寶寶, 有機會的話抱一下向他道別, 讓他有著愛到天上.
希望妳身心都趕快復原.

複式洋房

原帖由 belda 於 10-5-12 20:58 發表
siu 花花, 你這非常正面的態度實在令人值得尊敬和學習, 因為當我們再想深一層, 其實對一些遭遇更慘, 更困難的人, 我們又算是什麼, 如果連這少少也過不到, 又怎去面對將來的更多事情和相信自己能擁有帶大將來孩子的能 ...

很同意belda, 我們都喜歡你.

複式洋房

原帖由 蔡夫人 於 10-6-13 12:09 發表
姊妹們..我要離開呢度啦, 我阿B過到結構呢關呀~
呢2 日去左2個C+私家, 及政府都有照. 都係同一問題...個腦有積水, 都幾嚴重呀...所有醫生都不建議繼續懷孕呀....
咁我同老公都係有呢個決定....真的很難接受....
最難 ...

頂唔順, 喊左! 我感受到的只是你所感受的百分之一的難過! 蔡夫人, 你夫妻倆很勇敢很堅強! 幾時要做手朮? 阿B會知道爸爸媽媽都十分疼愛和不捨得他的!

複式洋房

原帖由 zuzu888 於 10-6-14 14:48 發表
我都諗緊食唔食惠氏多種維他命啊~

但而家先開始食會唔會太 late 呢
同埋我日日都 2 杯安滿...
我諗都夠哂啦~

飲2杯, 會唔會好肥?

複式洋房

原帖由 蔡夫人 於 10-6-14 23:22 發表
pray for us 啦!!!

蔡夫人, 努力啊, 奇蹟一定會出現. 多D同阿B傾, 說出你在限期前對他的要求, 阿B一定聽媽咪話又做得到的.

複式洋房

原帖由 zuzu888 於 10-6-15 11:13 發表
我大肚到而家係肥左少少呀..但又未至於好肥喎~
而家都 122 磅....158 cm 高...
係粗腰啦..
都接受到....

我都想操肥小 b 呀~

我由一有開始飲到宜家, 一路都無點肥, 直至今個月開始想肥, 所以我飲埋呢罐(第4罐) 就唔飲了.

複式洋房

原帖由 hodicheng 於 10-6-17 15:49 發表

netnetmammy,

你24weeks, 做左糖水測試未????

因為孖B, 20WEEKS 已做并過關. 我諗28週應該要做多次, 所以都唔敢再飲媽咪MILK了解

複式洋房

原帖由 hodicheng 於 10-6-17 18:10 發表

孖b.....妳個肚仔咪好大個???

又唔係好大, 38吋.
糖水方面: 前一晚12點禁食, 第二朝8:30抽一次血, 飲完糖水二個鐘後再抽一次. QE 行番去左佐敦可以行下護協. 天氣熱, 最好留係醫院等.

複式洋房

原帖由 cycream 於 10-6-21 10:53 發表
星期六做完糖水test啦,前後都等咗2個半鐘,d糖水超甜同"拿喉",有個大肚婆頂唔順,飲完一陣就嘔咗. 係醫院悶到發慌,本magazine頁頁都仔細睇都未夠鐘,希望result無事:) ...

你係邊間做? 係唔係今日無電話即係無嘢.

複式洋房

原帖由 cycream 於 10-6-25 18:30 發表

我都想呀細b係10月18日出世(因為係我生日),佢而加係10月8日, 都唔會遲10日lor! 我阿大b係10月28日,果時又想佢早10日, 但佢唔捨得出世. 而加如果細b係8號出世, 就10月8,18,28日有人生日,都幾好,哈哈! ...

10月份, 你老公忙到顛, 又買禮物, 又生日會, 又燭光晚餐.. 真熱鬧.

複式洋房

原帖由 quincy00 於 10-7-2 10:14 發表
今日係小妹既生日!!!... 祝我同各位媽媽平平安安..順順利利..生個肥肥白白,身體健康, 精精靈靈既BB!!
呢度既媽媽都係大約仲有3-4個月度 [我就仲有4個月],, 加油! ^^ ...

生日快樂! 大家都順順利利!

複式洋房

2人同行. 每位$900包1隻相片CD-ROM + 1隻拍攝過程 video DVD + 2-3張4R相, 你打电話再問清楚, 我月頭照就有以上的東西.

原帖由 靚靚劉太 於 10-7-29 22:17 發表
我星期日去babyicon照4D喇, 突然睇到2人同行$900 既plan係冇video 攞走. 要$999至有. 係咪真架?

複式洋房

你又真係幾誇! 我都係得40咋!

原帖由 cycream 於 10-7-29 11:43 發表

仲未知? 我個肚圍38/39吋, 個個都話好似就生!

首頁

尾頁

跳至