跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 2001年5月媽咪俱樂部

Hello 各位媽咪:

很久無來BK, 原來我地 [2001年5月BB] 的嫁部搬住, 等我仲去嬰兒醫護度找.

係呢? 你地報了5月份的生日會未呀?

mau:
新年前,我去了洗牙,真係好鬼白呀, 你有無興趣去試試呀

子爵府

[size=large]Hello 各位媽咪, 我同囡囡報到

HinMami --- 囝囝 (鎮軒)5月8日
柏霖媽媽(Irene) --- 囝囝 (柏霖) 5月10日
ysmhkg --- 囡囡 (心心) 5月19日
安安 --- 囡囡 (洛遙) 5月22日
snoopy -- 囡囡 (

子爵府

各位媽咪:

最近發覺我個囡d (皮)氣越來越差, 一有d唔鍾意就大叫, 如我在都好d, 我會立刻同佢講咁係唔

子爵府

柏霖媽媽(Irene) :

咁你點對付佢呀

子爵府

Hi littleeva:

點解會3月先去影相, 你又話想比你老公一個驚喜
最緊要帶定仔仔喜歡的食物, 佢鍾意聽的兒歌

子爵府

請問各位媽咪:

我有個問題, 你地BB 一起身是否立刻同佢除片, 還是等佢去完先至除片

子爵府

Hello 各位媽咪:

你地去了那 點解無人話我知呀

子爵府

唉! 我好擔心個囡, 但昨晚我地去愉景新城食完晚飯果時係 10:OOPM, 佢行行

子爵府

HELLO 各位媽咪, 你地去了那?? 不如講講我地寶寶平日的趣事呀!

昨晚我同個囡在睇書, 突然聽到一聲[BO], 咁我問佢你做什麼呀? 佢景然答我: [放屁] 笑到我死呀

子爵府

Hello 各位媽咪:

很久沒有上來了, 補祝各位5月出生的小朋友, 快高長大, 身體健康.

我囡囡都可算成功介片, 但有時玩都忘形時, 都試過[賴], 平日佢婆婆家住的, 我媽媽唔怕, 連夜晚都唔同佢著片, 須然到現在(有2個月) 都未試過賴, 但到我湊佢時, 我都是怕還是同佢著返片呢 :-P

子爵府

Hello 柏霖媽媽(Irene) & 各位媽咪:

終於都到我地煩惱的日子啦!

我已幫我囡報了~~
(1) 崇真小學暨幼稚園
(2) ST. JOHANNES COLLEGE

預備會報埋:-
(1) 培正幼稚園
(2) 民生幼稚園

子爵府

HI 各位媽咪:

近排各位點呀? 是否還忙緊見學校呢?

我還有培正未見, 現在考慮報唔報民生, 你地各位點呢

子爵府

Hi 柏霖媽媽(Irene),

我地都係在此talk 好過, 唔好左住其她人報喜

我還未想定呀 還有民生未放榜, 柏霖仔有無考民生??
你是否會讀祟真呢? 佢地好似出年有國際班, 你知唔知呀??

子爵府

想問問各位媽咪:

你地現在用什麼方法同BB洗頭呢? 我現在都重係抱住佢洗, 每次手都軟呀

子爵府

嘩嘩嘩 國際班咁貴, 重要得半日
咁相比聖若望全日的價錢了.

如民生都唔收, 我就真係絕望了, 因為咁即係代表我無機會[size=medium]中六合彩 嘿嘿 (因我覺得考培正&民生 = 買六合彩)

子爵府

是否好似我地出街洗頭咁, 訓

子爵府

[size=medium]Hi 各位媽咪 & 小朋友:[size=large]

預祝各位新年快樂, 小朋友快高長大, 身體健康[size=medium]

各位媽咪, 你地現在選定那間學校未呀??

子爵府

Hi Irene:

新年快樂, 最緊要大家身體健康

係呀, 重未選定呀,鬼叫佢亞媽(我)三心兩二咩..he.he..
我問過人都話崇真的英文程度好過民生. 不過好似你話齋最緊要就係讀得開心.

子爵府

Irene:

我幾個朋友 (佢地d仔女都是小學生) 都講其實所有學校都有精英班, 如小朋友入到精英班就緊係好啦, (好似我friend佢囡在民生咁) 如唔係就其實間間都差唔多.

你就好啦咁快想定唔洗煩 我同老公講話如5月前都想唔到就去拜四面佛. hehe... :-P :-P :-P

子爵府

Irene :

HE.HE.... :-P

'民生VS崇真' TOPIC 之前都好似有一問過,
我想開過 '民生VS聖若望' 的TOPIC

首頁

尾頁

跳至