夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

由3月4日比我發現我老公(我地一齊咗16年,個仔13歲)雖然我地無結婚,但我一直叫佢老公;所以以下內容都會咁叫,希望大家明白!當我發現後係呢3個月裡面,我先諗我地之間既問題,根住我開始打扮自己同比多d關心佢,雖然係呢3個月裡面,我地都有因為呢件事傾過嘈過,而佢有答應我話斷,但比我發現佢未斷。就係2個星期前個女人半夜12點打比我老公,咁啱我同我老公一齊睇緊佢同事 send 嚟既 whatsapp 我就見到佢打嚟!我老公即 cut 佢線,我地就繼續睇佢同事既 whatsapp 之後我忍唔住問佢邊個打嚟,佢就講佢個名,唔知以為我麵識佢,講得咁順口,我即著問佢,你又話同佢斷點解佢呢個時間打比你,佢話個女仔呢排想轉工,問佢意見;我話乜佢唔係2013年結咗婚咩?仲咩自己老公唔問要問我老公咁攪笑呢?接住個女仔就 whatsapp 我老公,我老公唔敢係我面前睇,我係咁叫佢睇,話佢咁夜搵你應該有事啦!佢只係係版面睇,話個女仔只係發咗個表情符號比佢,所以我一手攞咗佢電話,入去 whatsapp到睇,一睇就知個女仔問佢訓未,又睇到佢叫人地傻瓜;真係火都黎,跟手我打返比個女仔,我老公同我搶電話,之後收線;我話我講過唔會接受佢一拖二,依加想點先?我問佢個女仔知唔知我知,佢話知,知仲呢個時間打黎係咪挑機先,我話你自己諗下啦!佢既然知我知,同呢個時間明知你係屋企都打比你,佢想點呢?佢結婚一年多就主動埋你身(因為我之前睇過佢地最開始個對話,係個女仔主動)佢係咩人啦!你地要玩火?同埋你地知唔知傷到幾多人呢?白X痴!!!第二日我用老公個電話 login 左電腦版既 whatsapp 個女仔問佢係咪打比返比佢,我老公話唔係佢打,但係佢cut 線,跟住個女仔話,我咁啱擺底左電話,哈哈。見到真係想爆粗,仲哈哈。
跟住我一得閒就會login 我老公個 whatsapp 將個女仔封鎖,只要我老公唔主動搵佢就唔知我執鎖左,同埋我老公依加係無搵得佢好密,加上我封鎖咗個女仔,佢 send messenger 比我老公,我老公會收唔到。所以個女仔只係以為我老公唔覆佢。
依加我老公會每日返屋企前將個女仔 whatsapp 封鎖,而電話我今日check 過佢16/6 (即個女仔打比佢我發現既時候就封鎖到依加)
但今晚有個電話號碼打比佢,佢接左,但講野又古古怪怪,唔知係咪個女仔用第二個號碼打比佢,但我頭先用133打返轉頭就無人聽。你地知啦!女人既直覺有時好準,我已 loign 左佢個 whatsapp 睇下會發現d咩!本來我諗住忍多2年,我攞到間公屋就暗地裡搬走。但如果依加比人挑機我真係慢慢同佢女仔玩!

大宅

ac321 發表於 16-7-7 05:14

不過我都想問,點解你地同居仔都生埋又吾結婚?

之前無結婚係因為我老公無錢,佢死都想攪大佢,但我就諗住簽紙算,之後我就同阿仔申請公屋!因為我地兩個大人既人工就超額,所以就無結婚到依加!
我老公份人呢好唔識得處理問題,可能佢諗住咁等個女仔自己走,所以從我知道咗後,佢每星期放假都同我一齊,到依加只係見過個女仔一次!所以可能咁個女仔開始頂唔到!

大宅

回覆 wing1388 的帖子

我唔係報復,我只想順利過呢兩年之後上樓。

大宅

回覆 sexybaty 的帖子

我係趁佢未出門口就 scan 個 QR code

大宅

回覆 QY08040408 的帖子

呢樣野我都知,我亦試過睇佢地係咪用其他方法,但暫時無!我亦都知佢唔斷我都無計,我依加只係想快d上樓,係呢段時間佢繼續負責屋企既開支,因為一直以嚟,屋企開支係佢負責,我負責個仔既! 講真佢係度一齊住,我先知佢會唔會比,佢走咗就放狗都追唔到,係呢度見到太多例子,而我既人工都係夠比我同阿仔既開支。我又唔可以返自己屋企住,因為媽咪再婚,細佬好大,佢地又唔夠地方;而我阿爸一直同我阿妹住,佢地住既地方都唔大;根本就容納唔到我同阿仔;所以我叫自己忍多2年,因為社工話我最快都要等多2年先審查

大宅

回覆 tansyneko 的帖子

呢樣野我當然明啦!

大宅

如果佢係呢段時間斷唔到,我咪成全佢地囉!唔係可以點,我接受唔到三人行

大宅

我依加對住加無當無事發生咁,仲用心對佢好;我同佢既關係明顯好左好多;比以前講多好多野,佢會分享工事上既野比我知,我通常都附和佢,同埋會同佢講辛苦啦!我知我可能到時一無所有,所以我比兩年時間大家,到時如果佢依然唔斷,咁我會帶阿仔走。唔會阻住佢!而我會係呢兩年不停儲錢,為我同阿仔將來準備!

大宅

豬吉 發表於 16-7-7 15:15
你辛苦嗎?算啦呢d狗男女

辛苦係佢地,佢地又要偷偷摸摸,我係到佢地又無得 whatsapp 同講電話,而我呢?每晚我地一齊食飯,睇電視同傾計,而訓時我攬住佢訓時,佢又攬住我,我同佢出街光明正大,所以唔辛苦!我依加當比自己享受埋呢2年囉!

大宅

chelseywong 發表於 16-7-7 21:37
我係你第一個會話俾個女人老公知,唔係同自己老公攤牌。仲有,緊係唔好block個女人啦!你有pw login老公acc ...

我係隔唔使 block 佢,唔係一直 block 住!我都有諗過咁做,今日我扮我老公同佢講野,佢講到自己唔介意等,賴係好咁!又話驚出街比人打叫我老公保護佢!不過因為佢一 send 嚟同我 send 過去我即 delete 所以我老公睇唔到,我之前試過只要我老公當時無禁 whatsapp 就唔會見到

大宅

love明道 發表於 16-7-7 23:31
咁你d晒你地whatapps對話,如果嗰個女既無d,比你老公睇咁又點,成件事你最辛苦,又要早起過你老公拿佢部電 ...

我唔係日日都咁做!我只係當我放假時當娛樂下!
最好笑就係我老公今日公司發生咗事,佢一食飯就忍唔住口講到依加!所以我依加當自己係小三咁聽佢發牢騷!有時我都會反省下自己有咩做得唔好,我向佢學習緊

大宅

咸蛋三寶飯 發表於 16-7-8 07:23
鄧小三個老公慘,個老婆發姣發凳去勾人老公。

我都係咁話,不過唔知佢最後有無結同離婚,因為我只係上網 check 到佢問結婚野話自己 big day 係幾時

大宅

fishwawa 發表於 16-7-8 00:54
感情耐左,有個咁大既仔,你個老公真係唔識諗, 仲勾人妻!

我支持妳現時做法,靜觀其變2手準備,真係要儲多d錢 ...

唔係可以點?佢口口聲聲同我講話無諗過攪散頭家,但又唔斷,我唔知個小三幾時大住個肚要佢負責,我梗係諗定後路啦!依加我仲佢對屋企人更家好 Tim

大宅

韓國人妻 發表於 16-7-8 11:55
呢個世界有好多唔要面嘅小三
明知個男人結左婚都要痴埋去嘅
最僅要個男人夠定力

講過好幾次架啦!我已經唔想再講!加上我根本自己就比唔到交租同雜費既開支!
同埋我仲好鍾意佢,所以如果呢兩年我同佢真係變返好好,小三都無得企啦!

大宅

plato223 發表於 16-7-8 14:20
而家攪同事又就手,分分鐘開房錢都慳埋,等星期六office無咩人,明正言順係office坐係人夫大脾kiss,比人撞 ...

佢地應該唔係同事,似係我老公舊同事一齊出嚟玩既朋友!因為我搵到個女仔係間大公司做咗好幾年

大宅

韓國人妻 發表於 16-7-8 13:35
問題係你隻佬
如果佢係衰嘅,把持不住嘅
就算無左呢個都會有下一個

我當然知啦!所以依加先攪掂呢個再算

大宅

jkbabe 發表於 16-7-9 11:08
咁算唔算呃公屋住

我無註冊同阿仔一齊申請,等咗3年都未審查,我係佢個入息上限裡面,之前諗住攞到先註冊,依加諗住攞再可能唔會同佢一齊,(emoji)咩呢?

首頁

尾頁

跳至