自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

moon~ 發表於 23-11-20 21:23
可以,我女9月未夠11歲喺自助機整,我記得唔使簽副署人表格,影相唔使錢,因為直接做證時影埋,要scan監護 ...

之後可唔可以揀拎passport地點?唔駛再帶小朋友去?
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

moon~ 發表於 23-11-20 23:26
好似做同拎都要同一個地方,拎證我有同我女去,要對樣

Oh... 咁咪要去兩次,謝謝,咁都係online搞算喇
放下自在

象牙宮

yuensiu 發表於 23-11-21 08:30
我早前同女去自助機整,整完攞證就我自己去攞就得。
謝謝, 請問張相影得OK嗎?
放下自在

象牙宮

yuensiu 發表於 23-11-21 08:39
影相就一般,不過就方便囉。
我個次同我女整帶無相身份證,出世紙,學生手冊,舊passport我都有帶但好似無 ...
咁即係自助機影相都唔係幾穩陣, 定係職員對資料時都可以CHECK到張相會唔會唔合格?

放下自在

象牙宮

tung0409 發表於 23-11-21 09:39
始終有d細微位真係要人工先check 到,例如前蔭有冇遮眼眉之類。如果要萬無一失就要去影相舖影有攝影師提點 ...

ICIC, 明白喇
放下自在

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊