親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

HippoHippo 發表於 19-3-18 23:34
我可能係較為好彩的一個
我近呢幾次用agoda pay later option都係比原先即付的價錢仲要平左喎:happy ...

因為yen跌左!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

PCCW2319 發表於 19-3-18 21:37
唔係, 我知間酒店唔係個list裡面。 但我係希望遲d(到我入住時)間酒店係個list裡面。 因為個list 會不定時 ...

咁你襯won跌咪入定貨囉
放下自在

象牙宮

HippoHippo 發表於 19-3-19 00:02
其實我都唔係好知佢點計佢個匯率

但簡單啲如果只用訂房時即付的港幣銀碼vs pay later 最後實收 ...

如果你book時間唔係peak season, 房錢不變, 咁你喺pay later果日book既房錢應該係最平
放下自在

象牙宮

youhello507 發表於 19-3-19 08:58
常識題,小明今日去超市買糖, $100 盒,拎咗盒糖,冇俾錢,再睇下其他食物,點知到收銀時收咗佢$104

收銀 ...

咁既example唔啱喎!因為同日個rate應該係一樣!

放下自在

象牙宮

youhello507 發表於 19-3-19 09:24
係囉,所以pay later 個 rate 是不一樣(的貴)先有呢個post 之嘛

如果 rate 是一樣,認輸 ...

pay later會貴係因為currency升左啫!正如之前有jm話佢pay later係平左! 所以揀pay later就有因currency 升跌而房錢不似預期喇
放下自在

象牙宮

youhello507 發表於 19-3-19 09:31
當然不是,就樓主的case, 短期內點會咁大變動

如果 currency 升咁簡單,就唔會咁多人投訴,匯價會變,大 ...

原來係咁!我次次最後都搵到平過佢, 結果未試過book過佢房
放下自在

象牙宮

雲妮彭 發表於 19-3-19 11:46
我2月底訂時佢係寫即時付款,
但依家都未扣錢,見佢收據寫酒店隨時會扣...
呢間房唔係AGODA自己的,佢向BOOKI ...

你見佢係booking.com買房, 有無check埋booking價?
放下自在

首頁

尾頁

跳至