時政擂台

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

redhot 發表於 20-5-23 08:22
就係老咗先唔可以去言語不通之地,點睇醫生呀?完全不設實際

言論又唔通, 又無直機, 真係退休好地方?
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

撈出個世界 發表於 20-5-23 13:05
會買醫療保險。 入籍後亦可享當地醫療。

就算在香港,都會買醫療保險。只靠政府都係幫助不大。

溝通唔到喎!
放下自在

象牙宮

kkyyn 發表於 20-5-23 13:19
你還要了解,是否一定入了藉,就可享有醫療福利。
香港福利不算太差的了若以稅率比例多小計算。
我知朋友是 ...

係? 唔係買返醫護保險就得?
放下自在

象牙宮

撈出個世界 發表於 20-5-23 13:36
如果決定左, 會學少少保加利亞文, 加google translate。再唔得就靠歐盟醫療保險去隣國。

真係太嚴重, 安樂 ...

到老時, 又痴呆, 仲可以咁自主就唔係問題喇!

放下自在

象牙宮

greetings 發表於 20-5-23 19:37

啲老殘係咁上下啦

樓主唔係話唔好人身攻擊咩
放下自在

首頁

尾頁

跳至