跳至

首頁

尾頁

別墅

Hi chengida

I would like to join as well.

BTW, May I know, the one on 30 Apr 2011 is full or not? If not, maybe I can join both.

別墅

既然仲有其他BB都想參加, 不如搞多個啦?

別墅

原帖由 chengida 於 10-12-11 00:11 發表
我諗注搞;)wintor, 一齊搞啦:)

Chengida

其實幫手我ok, 不過要多d人, 人多好辦事. 如果人少, 都只可以搞有限人數... 你覺得點?

仲要睇下地方size, eg : Playroom, 樓上cafe etc...

不如 30 Apr 2011 Sat, afternoon 好嗎?

別墅

多謝各位支持,
暫定曰期: 30/4/2011(sat) (要確實book左埸先)
時間: 下午2-6
地點:搜尋中
為方便統計人數,請大家再次用以下形式回覆:
1.) ida Cheng 2A 1B ( 可幫手籌備)
2.) kay szeto 2a1b(我都可以幫下手既~)
3.) wintor 2A1B (我都可以幫下手既~)

別墅

其實我都覺得集中好D, Max 20 BB好啦...

其實20 BB都未必識得哂架!

別墅

原帖由 kay_szeto 於 10-12-18 04:38 發表

有咁多媽媽幫手,都可以自己整野食喎~
大家到時唔好同我爭`~我係冇飯煮婦,淨係識整雞亦~

kay_szeto, 我同你一樣都係冇飯煮婦, 除左整雞亦, 我都可以整curry 魚蛋牛丸, 都係唔好同我爭, 失禮哂 =.=

別墅

而家有十個可以幫手既人啦, 咁點開始溝通下呢?
Ida, Kay, Wintor, lodao, abcdpqr, step, za_za, sweetymuimui, yoyowin & 小寶

Chengida, 我都有問租場地既, 不過要有得食同有得比bb爬爬既軟墊位置會好d, 仲有最重要係大家都係唔想咁貴~

別墅

原帖由 molly0827 於 10-12-16 16:58 發表
ida...如果唔係4月30日搞,我都會出席,因為我join左4月30個party,我都可以幫你地手搞的

其實日子未confirm, 所以你maybe可以join架

別墅

等我都改下先~~

不過如果confirm左埸地同日子, 大家應該要先預先pay for hold 位, 因為幫忙大家既媽媽都係義務性質, 希望大家明白...

1.) ida Cheng 2A 1B ( 可幫手籌備)
2.) kay szeto 2a1b(幫忙+野食)
3.) wintor 2A1B (幫忙+野食-咖哩魚蛋,丸類or茶葉蛋)
4.) Fiona 2A1B
5) Lucy Lam 2A1B
6) Anissa 2A1B
7) lodao 2A1B (小忙大忙我都可以幫的)
8) annymanbaby 2a1b
9)abcpqr 2A1B(我要返工,如星期六都可以幫下手既~)
10) step 2A2B (我都可以幫下手既)
11) May 2A1B
12) zaza 2A1B (可以幫手)
13)Tenny 2A1B
14)molly 2a1b
15) Sweety mui 2a1B (唔駛返工, 可以幫下手)
16) cathy0517 2A 1B
17) yoyowin 2A 2B(一個2歲4個月)
18) little小寶 2A2B (一個2歲4個月)
19)hally_sing2A1B
20) sofalam 2A1B

別墅

原帖由 za_za 於 10-12-21 10:06 發表

打左去問, 包場最少要28-30個bb, 同埋佢只有1.5hrs 可以比我地玩, 收費$290(每個家庭: 包括生日之BB 1 名及最多2 位成人陪同), 食物方面有茶點及小食, 好似有d貴咁.... ...

我都睇過, 呢個場係好, 不過都幾貴, 仲有係bb仲細, 好似唔識玩住 (唔好介意), 不過如果大家想既, 都可以提出意見既...

我自己會等佢大d先考慮參加...

別墅

原帖由 molly0827 於 10-12-20 13:47 發表
WINTOR,..我都可以幫手的,如果在4月30日攪我就不能出席,...

molly0827

絕對歡迎, 因為我估大部份人都仲係返工一族 (包括我在內, 工作已經勁忙, 都希望對bb付出多d), 真係好 appreciate 熱心幫手既大家

別墅

大家想party裡有乜搞?

別墅

原帖由 chengida 於 10-12-26 22:31 發表
I am sorry, i have been out town for a few days!~~ just got back to HK :)

tks lodao for the excel sheet:) and many suggestions from other mamas:)
there is an indoor basketball court in my club house ...

Hi Chengida

Welcome back and we are waiting for your good news! Happy New Year~~

別墅

Chengida, 唔知你 club house 個邊問成點呢?

我呢排都好忙, 不過都知道要開始傾同搞下啦, 自己都有心水地點都小小流程想安排, 唔知各位可以幫手及有份參加生日會既家長, 我想在fb 開個 group 相討有關事兒, 可否pm name, email & mob no比我, 等我可以找到大家呢? Thanks!

呢個名好唔好???
2010-05 健康活力精靈 BB 組

別墅

溫馨提示

各位幫手既家長, 請盡快pm我, 因為相討, 分工需時, 希望可以順利安排及進行~~ pm 了 info 比我既朋友仔, 希望比d耐性, 我要放工之後先可以 add 你地, 謝謝!!!

煩請pm我的朋友仔quote返自己在excel 既no, 方便我對應返, 謝謝!

Example as follow :
BabyKingdrom Name : wintor (no 3 in excel)
Name : Wintor (如果BabyKingdrom名唔係你既真名, 呢個比個真既名稱, 方便聯絡時用)
Mob #: 9123 3219
email : [email protected]

另外, 因為人手, 場地, 時間同價錢既問題, 我搞呢個 birthday party 目的是希望比bb可以接觸到相約年紀既朋友同有個特別既生日會, 所以人數方面 max 20 BB 加家長... 價錢希望可以控制到 below $200 一個大人, 即是如 2A1B, 希望可以 under $400 or lower (if possible), 而因為 sponsors 須人數很多, 所以未能安排, 請各位明白及體諒!!!

在 waiting list 既朋友是仍然有希望, 因為我們會以首20位報名人在指定日期及之前, 入數於幫手人員之戶口, 才正式confirm報了名及真正有意出席, 如遲了便當放棄... 位置將由 waiting list no# 21 及之後既朋友可以順序補上, 所以有意出席既 waiting list 朋友, 希望你唔介意 pm contact 比我, 方便我可以及時 contact 大家補上(如有人放棄).

別墅

原帖由 donkeybb 於 11-1-10 21:08 發表
唔知仲有無位呢 我都好想參加呀 >

Donkeybb

Please mark down yourself in the waiting list (excel) first... Thanks!

別墅

For those who have already pm me your information, I have added you guys already. Please check, thanks!

別墅

原帖由 donkeybb 於 11-1-10 22:40 發表
add 左, Thanks ^^

OK, thanks!

別墅

原帖由 TangMumMum 於 11-1-12 17:56 發表
I want to join too~ 2A2B ~ can I be waiting list ?

TangMumMum

Please fill in your details in excel and pm me your information. Thanks!

別墅

Hi,

I have added those who have already pm me their information, please check!

Thank you.

首頁

尾頁

跳至