想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

大約5月15日係Day1嘅jm,兔年大B等緊你

我14May係Day1, 但今日Day4已經乾淨晒啦!醫師話冇問題,唔知係唔係呢?

大宅

畀面勳章

回覆 9# Ham.Family 的文章

但係我Day3已經係好少嘅啡,Day4就咩都冇啦!好彩今次Day1&2係鮮紅色的血(以前係淤紅色),醫師話有進步,好好呀!

大宅

畀面勳章

回覆 1# Ham.Family 的文章

應該唔係,因為睇左中醫後已經冇手腳冰冷,連水腫都改善埋tim!我同左醫師講得三日,佢話冇問題,叫我唔駛擔心!

大宅

畀面勳章

桑寄生好飲嗎?要唔要加蛋的?我啲同事有時叫外賣會叫杏花x,我知套餐可以要桑寄生的!等我都試下先!

大宅

畀面勳章

今個cycle係第二個cycle試!我諗我會Day9就開始用紅d,到深粗先再用哈哈笑!我早幾個月都係27日的!但上一個cycle得25曰,所以今次想早少少!唔想miss!我已經高齡啦!唔想再拖!

大宅

畀面勳章

回覆 17# fannylam515 的文章

因為哈哈笑好貴,$220左右得7條,所以我慳住用!其實我三月先開始試用紅D,當時醫師叫我調理下先!但諗住咁平咪練習定先囉!嘻嘻~

大宅

畀面勳章

回覆 13# Ham.Family 的文章

哈哈笑係電子check排卵㗎!同紅d同一道理,只不過佢會有哈哈笑或者圓圈顯示出嚟方便睇!響尖沙咀龍X買就最平,$220左右可以check7次!牌子係clearblue!

大宅

畀面勳章

回覆 17# agnes15 的文章

Agnes,想問你試左幾耐呀?雖然我上個cycle先開始試,但都好擔心唔知要試幾耐?我見我有幾個同事都試左一年以上,但有生過的同事無拿拿都意外有左第二胎同第三胎!我地一齊努力啊!

大宅

畀面勳章

回覆 11# babybabyboo 的文章

你就好啦!我唔食得Materna呀!之前食左兩星期,爛面爛左個幾月呀!醫師話我知呢隻維他命唔適合我,太燥熱,我唔受得呀!所以而家只好食整葉酸啦!

大宅

畀面勳章

回覆 1# babybabyboo 的文章

醫師開左啲藥俾我食,超苦呀!不過而家大致上都好返曬嚕!唉!醫師話我的體質又熱又燥!好多野都唔啱,我尋日問佢我飲桑寄生好唔好,佢話都唔啱!除非煲的時候走旦啦!

大宅

畀面勳章

回覆 1# fannylam515 的文章

係啦!咩都唔食得,好灰呀!

首頁

尾頁

跳至