想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:GentooMama 的帖子

但我係用自然週期,d人話8、,9日就驗到....

Sonatina  醫生都係叫你2週後驗孕, 唔好咁早俾壓力自己.  發表於 11-6-10 08:18

男爵府

你地會用咩驗孕架?
我O係網上聽過D JM話用紅D綠D驗,
但紅D係驗排卵, 綠D先係驗孕,
我今早用紅D驗, 有兩條線,
但綠D無線。。。。點解會咁既,我仲有無機呀?

男爵府

引用:你哋好呀,我都係放fet架,我28/5放,今日chec

原帖由 loyen 於 11-06-13 發表
你哋好呀,

我都係放fet架,我28/5放,今日check到bingo,另外自己去抽血驗hcg竟然有二千幾咁高,而家有點擔心, ...
請問你去邊度check hcg?你如果擔心,你不如問下婦產科醫生,不過睇資料好似話宮外孕係腹痛同流血的,你有無呢兩個現象呀?不過最好梗係睇醫生啦!祝一切順利

男爵府

引用:今日返醫院照唔到閃閃,+醫生話個胎囊裡邊只

原帖由 littletwinkle 於 11-06-13 發表
今日返醫院照唔到閃閃, 醫生話個胎囊裡邊只有很小部份yolk sac, 見唔到個胎, 以我的週數應該會見到個胎,佢 ...
睇多一個星期先再諗,或者你搵多個醫生睇下啦,可能有唔同結果架,無論點都好,我地會支持你架!

男爵府

我呢幾日都好唔開心,因為今日已經係我放胎後第13日,但用左兩隻驗孕棒,都只係有好淺好淺既線,而我O係前日同尋日又用左綠D CHECK過, 都係只有好淺好淺(直頭好似無咁濟)既淺,D人話線係會每日加深,但點解我D線都無乜點加到既?係咪有宮外孕AR?我O係網上見到D人話宮外孕係會出現好淺好淺既線, 而輸卵管塞左既人又係高危一族,我而家真係好擔心呀。
都唔知應該點做好。。。。。

PS我前日早上用左CLEARBLUE驗孕, 佢顯示PREGNANT 1﹣2。

Sonatina  放鬆D, 係中左啦, 等多幾日就覆診, 千萬唔好自己嚇自己, 俾多D信心, 加油呀~  發表於 11-6-15 02:39
a_mom  clearblue話係,應該係架嘞!唔好諗咁多啦!  發表於 11-6-14 23:07

男爵府

引用:Littleantant,OSCAR+會係十一至十四週驗,

原帖由 GentooMama 於 11-06-15 發表
Littleantant,

OSCAR 會係十一至十四週驗,醫生話十二週最準,所以我都揀咗十二週,不過我已高齡,所以唔 ...
唔駛擔心,一定會安全渡過呢十個月架!

男爵府

IVF既路上真係會令人累透, 但其實我地都有得著,我地會同老公既關系緊密左,有D人可能一世都唔會有同老公及家人一同甘苦與共既經驗

男爵府

GentooMama 發表於 11-6-18 09:34
Jm們,最近點呀?
自從放胎之後就達入等待期,15/6驗完孕之後,結果係孕指數偏低,得88。
驗孕棒只得好淺好淺好淺線,今日再CHECK,線雖然深色了,但線仍然淺。。。

有無人知道或遇過我呢個情況呀?

唉,其實一直都諗住,一係得一係唔得,點解成日都有咁多波折。。。。。

男爵府

引用:醫生有冇叫你再返去驗血照US呀?要保持平靜

原帖由 1babyyoga 於 11-06-18 發表
醫生有冇叫你再返去驗血照US呀?要保持平靜的心!我哋jm會為你祈禱!
有呀,7月先去照ultrasound 呀,謝謝你

男爵府

引用:昨晚開始出血,越流越多,今早勁肚痛,排了

原帖由 littletwinkle 於 11-06-18 發表
昨晚開始出血,越流越多,今早勁肚痛,排了一堆東西出來。照了超聲波,醫生話已經排清, 前後大概十幾個鐘, ...
請問你係咪食藥清宮呀?清曬就好,祝早日康復,快d再努力過!

littletwinkle  不是藥流,是自然排出。  發表於 11-6-18 17:41

男爵府

引用:kittykitty22,+我今日放胎已經17日,cycle+

原帖由 a_mom 於 11-06-26 發表
kittykitty22, 我今日放胎已經17日,cycle 第33日了(平時28-day cycle,好準的)...

littleant ...
咁你幾時返醫院驗孕呀,抽血驗孕準d架.

男爵府

各位,今天DR 同我講: ” I m sorry to tell u this bad news."

今天去照陰超,見到胎囊,但只有0。6 MM,

醫生話俾多一個星期既機會佢。。。。唉。。。。

而家唔上唔落咁。。。。BB一係就乖乖長大,一係就快D出黎。。。。

男爵府

littletwinkle 發表於 11-7-5 17:00
回覆 littleantant 的帖子

如果是Day2胚胎, 放胎日就是2w2; 如果是Day3胚胎, 放胎日就是2w3。當你是Day2胚 ...
應該是胎囊SIZE,太小了看不見胎兒,不過我都有定心理準備,
其實一直都感覺唔到佢既成長, 雖然個個都話懷孕初期無乜感覺好正常,
但我相信唔會連一點點既變化都無掛。。。。。。

而家只希望佢快D出黎,等我可以快D起返身 ^^

男爵府

回覆 糟糟豬 的帖子

IVF 之後個CYCLE係會遲排卵甚至唔排卵添架,我上次都成35日先黎M(我平時是28日架),

不過你有成13粒受精卵, 我諗你身體都唔算太差,

你不如問下西醫, 反正中醫係咪都話要調理一排先好D 既

男爵府

回覆:準備放雪胎既jm一齊分享支持下

各位,我又要再戰江湖啦,昨天己小產了,而家等餘下組織清曬

謝謝各位支持呀,我會繼續勇敢嘗試

mrs8  努力, 要好好休息.  發表於 11-7-13 00:50
susumi123  好好休養身體, 之後再努力, 下次一定成功架!!  發表於 11-7-12 17:47
Sonatina  大家支持你, 加油呀!  發表於 11-7-12 16:40
kittykitty22  唔好太難過...慢慢週理休息下...再戰江湖...加油...  發表於 11-7-12 13:35

男爵府

GENTOOMAMA,

你之前小產後幾耐再放過雪胎呀??小產你有無點調理過身體呀? 我而家第三日都仲流緊血, 希望快D清晒D惡露啦

男爵府

引用:GentooMama,+大家好!我可否加入大家嘅討論?

原帖由 macybabe 於 11-07-25 發表
GentooMama,

大家好!我可否加入大家嘅討論? 我6月中IVF失敗了,現想計劃9月做FET。因醫生將会放大假亦要到 ...
歡迎你加入呀,你快d趁呢個時間休息多d,養好身體等bb埋位啦!
另外,我想問下各位,小產後幾耐可以同老公行埋呀?

男爵府

係呀,行多D有助血液循環對著床有幫助,我放胎O個日因為誤跟隔離床做IUI既朋友一齊起身,即係訓左30分鐘都無就離開醫院,之後仲行左20分鐘去搵野食,之後都著到床,不過最後小產左。不過算啦,一切都整定既,而家只希望身體快D RECOVER返最緊要

首頁

尾頁

跳至