親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

我又分享下行程先,我相信我個行程好另類,哈哈!8月中去Brisbane and Gold Coast,非自駕遊,一家四口。

航班:Qantas
第一日
住:Hilton Brisbane (用里數換)
機場去酒店:Con-X-ion (again redeem by mileage)

7點到BNE,先去酒店寄存行李就去EKKA,應該全日都會留係EKKA玩,只買到9折票,慘!

第二日
住:Novotel
行程:去GC-Broadland Park-Charis Seafood-返cavill avenue行下-beachfront market

第三日
行程:跟local tour 去mt. tambor...(唔記得點串)

第四日
住:Brisbane bnb
行程:騎馬(Groupon 買)-回brisbane-Museum

第五日
行程:Wed market, museum, shopping

第六日
行程:海豚島 (用里數換一日遊)

第七日
行程:動物園(唔記得名Lone 乜乜咁, 入場券用里數換)- Southbank park

第八日
走人,去機場接送都是用里數換

我想我是極少數完全無玩樂園的,因為我想10歲和9歲女親近大自然和享受一下悠閒的生活。分享完畢!

用戶要求終止服務

回覆 superme42 的帖子

係呀,坐火車都方便嘅

用戶要求終止服務

回覆 kpbb 的帖子

我兩個細路9&10歲,其實好鍾意樂園,但我想同佢地享受下人家local的設施,欣賞那個地方。不過我兩個細路完全謝絕睇鯨魚、捉蟹呢d活動,話悶喎!騎馬又會嫌臭,睇動物又驚⋯所以我更加唔安排樂園,哈哈!
你可以自駕方便好多啦,仲可以住露營車真係好正!

用戶要求終止服務

回覆 superme42 的帖子

我未研究呀,因為我book了機場接送,可能唔會買,不過好似話online買喎

用戶要求終止服務

騎馬有無推薦?我原本係groupon 買了gummies farm,點知原來唔包接送,我非自駕搞唔掂,一定要經佢地book,所以仲諗緊係咪去呢個farm好。。騎馬唔臭就好了,我細囡係超級麻煩,咩都話臭話污糟,但佢都好想試下騎馬,好鬼怕佢去到又發癲。我地試過去宜蘭摘三星蔥,摘之前去餵下雞,佢簡直係痴左,歇斯底里地喊,終於只有爸爸和家姐去摘。

用戶要求終止服務

回覆 kpbb 的帖子

請問露營車係邊度租?

用戶要求終止服務

回覆 sumyees 的帖子

因為我們不是自駕去唔到gummies farm,所以都答唔到你。

首頁

尾頁

跳至