跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 Hildatong 的帖子

今日係學校認識了一位新朋友, 想係黎度相認一下, nice to meet u ar

男爵府

我有朋友係個度讀,係好開心好活動既,校服都唔洗著,如果小學都想入賽小個類活動教學既小學ok wow

男爵府

Felix mama.
我都唔知學校點,寶寶尋曰仲黎係房喊,我同miss lee 講,麻煩佢望下,我唔想學校再俾壓力適應新老師。但係我知既普通話老師轉了不只一次,因為上學期無教普通話。

老師梗係大壓力啦,唔可以亂講野俾家長聽,有時係小朋友問題都唔可以多提,但媽媽,我知mias choi係俾家長投訴所以走的

男爵府

回覆 momotam168 的帖子

1. 老師講..甘kln tong係會貴d 架啦... 但係d 老師有d都係大埔調出去既, 我個人覺得唔值, 因為太貴啦
2. n1 開始, nc, lk, uk, 共4年
(國際班)每個月$3280, 12個月學費, 另每學期一次書簿費$3000左右
3. 學校講用2/3教學時間學英文, 1/3時間學普通話, 因為有出去playgroup玩, 或者其他大小肌活動

男爵府

派小學係depend on 住址,我住在大埔,英藝派兩間舊墟多,派位唔錯

男爵府

回覆 lovelyfelix 的帖子

Dear felix ma,
我係之前搵左陳主任觀課(校長生之前....我係搵校長睇既....之後校長搵副校, 副校又叫陳主任去look下), 係佢承認行政出現問題, 無教普通話既...佢仲講. 會同老師開會睇下點,
而bowen係上午班既...
而我而家係出面搵老師上門同佢補一星期2堂普通話...再考左普通話水平試補救, 因為我普通話上學期係b-, 但係...我個人而言, 對學校係失望lor...
只係我明白bowen d朋友都係英藝, 我唔想佢轉左校要掛著d朋友, 所以我先唔take action住

男爵府

1. 保良局田家炳千禧小學
2. 賽馬會小學
3. 大埔舊墟公立小學(寶湖道)
4. 大埔舊墟公立小學

大埔共18間
小學概覽: http://www.chsc.hk/primary/tc/schoollist.asp?District=TP

男爵府

唔多

男爵府

係呀,詎轉左lkc, 因為詎係lka好唔開心,又去pg 避世,我八月去寶兒讀uk了

男爵府

Felix Mami,
Yes daisy will change to bowie too.

男爵府

But I want to know... 幾年前都多跨境學生架啦,今年派位叩門先差?

首頁

尾頁

跳至